21 évesen milyen általános egészségügyi vizsgálatok/szűrések elvégzése ajánlott évente?
Már vagy egy éve nem voltam orvosnál. Panaszom nincsen, viszont szeretnék csináltatni egy általános egészségügyi átvizsgálást. Évente egyszer illene. Az alábbiakra gondoltam: alap vérkép, Fogorvos, nőgyógyász, esetleg anyajegy átnézetés.
Van még valami, amit szerintetek ennyi idősen egy évben egyszer illene megnézetni? Női ágon a családunkban sajnos a mellrák nagyon gyakori. Érdemes lenne elmennem mammográfiára is?
Úgy gondolom a megelőzés jobb, és ennyit igazán megtehetek az egészségem érdekében.
1. Fogorvos félévente
2. Általános vérkép
3. Nőgyógyászat
4. Anyajegy
Szerintem ez ìgy jó. Ha most kérsz időpontot, akkor talán be ia jutsz majd jövőre. 😂
Ja igen 2-es nekem is ez a jövőre jutott eszembe XD
Magán orvosnál nincs ez csak akkor minek van a TB az a másik kérdés
7.válaszoló: ha nincs minden rendben a citológiával, vagy ciszták vannak, akkor simán évi többször is nőgyógyászhoz kell menni .
Kérdező : mammográfiát ilyen fiatalon nem fognak csinálni . Sugárterheléssel jár , nézesd meg emlő uh-val. Az pontosabb is, nyirokcsomókat is meg tudja nézni .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!