Vérvétel közben el lehet ájulni? Honnan tudjam, hogy pánikroham vagy rosszul vagyok közbe?
Figyelt kérdés
Ma nagyon elkezdett dobogni a szívem vérvétel közben és szédültem is, de pánikroham volt. Honnan tudni, hogy el fogok ájulni?2021. okt. 4. 20:02
11/12 anonim válasza:
életem első vérvételekor elájultam, mert azt éreztem, hogy kiszívják belőlem az életet, nem tudtam, hogy mennyi az a 3 ampulla. ma már tudom: mindössze 18 ml. ha egy emberben 5 liter van, akkor annak a 15%-a (ami veszély nélküli vérveszteség) 0,75 liter, azaz 750 ml. Tehát 42 ampullával vehetnének, még mindig nem lenne kritikus a vérveszteség. Miútán tisztában lettem ezekkel a tényekkel, a második vérvételemtől kezdve teljesen normálisan viselem, minden pánikom elmúlt, se szédülés, se ájulás, se szapora légzés.
12/12 flora08 válasza:
6-os vagyok. Örülök, hogy nem volt gond a vérvételen, kérdező :) Az utolsó válaszolónak: teljesen logikus amit írsz, és nagyon jó, hogy így meg tudtad nyugtatni magad. Nekem még mindig csak az válik be ha fekszem, akkor is, ha keveset vesznek :(
Off: Egyszer rosszul lettem a fogorvosnál, az érzéstelenítő beadásakor eltalált egy eret, ami eléggé vérzett. Szóltam, hogy nem érzem jól magam, annyi volt a reakció, hogy "van vagy öt liter vére, ne sajnája!" Mikor falfehér lettem és levert a víz, esett le neki, hogy nem túlzok...egyből abbahagyta, és valami édes löttyöt, (gondolom cukorodatot) kellett innom. Többet nem mentem vissza hozzá. Nem azért mert eltalálta véletlenül az eret, hanem azért, mert ilyen bunkó módon kezelte a dolgot 😞
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!