Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Egyre nagyobb sötétlila folt...

Egyre nagyobb sötétlila folt a lábköröm alatt.Mi ez?

Figyelt kérdés
Egy ideje eszrevettem , hogy az egyik labkormom alatt van egy lila folt , de nem foglalkoztam vele , gondoltam biztos beutottem csak nem emlekszek ra (ez jutott csak eszembe) es azert van ott . Viszont most eszrevettem hogy egyre nagyobb . Mi lehet ez ? Elegge megvagyok ijedve . Utes nem erte.
2021. szept. 18. 21:51
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Egyik se az enyém.
2021. szept. 18. 22:34
 12/35 A kérdező kommentje:
Valaki tud linket kuldeni hogy milyen az érelmeszedés?
2021. szept. 18. 22:35
 13/35 anonim ***** válasza:

Olyan, mint amit a linkkelt képen mutattál. Leginkább a jobboldali. Bár az már műtét kategória. A középső, az nem tudom mi, az valami egyéb rendellenesség, de nemigen ez..

Elkezd lila lenni a bőr, a lábujj, általában belső részén, tehát az a rész, amelyik közelebb van a többihez...

Aztán ez terjed, átmegy feketébe, majd elkezd kegyetlenül fájni, rohadni, szaga lesz, gennyezni fog, idővel akár le is váltat, tehát leszakad....

2021. szept. 18. 22:37
 14/35 A kérdező kommentje:
Utolso , az erelmeszedesre gondolsz?
2021. szept. 18. 22:41
 15/35 anonim ***** válasza:

Goldmund, lődd már le magad, ne írogass hülyeségeket.

Kérdező, valószínűleg megnyomhatta az egyik cipőd, bár nem írtad a nemedet, szorosabb női cipőknél megesik, nekem is volt már ilyen (biztosan előfordul férficipőnél is).

Lényegében ez is egy picike véraláfutás, hasonlóan ahhoz, mintha beütötted volna, csak mivel ez hosszabb távú, mint egy hirtelen ütés, ezért nőtt a folt is.

Cseréld le a cipődet, vagy ha új cipőd van mostanában, akkor sámfázd ki, el fog múlni. Maga a folt akkor tűnik majd el teljesen, ha lenő a köröm.

2021. szept. 18. 23:00
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

„Most elegge lejjebb vágtam , es egy kicsi el is tunt”

Fogj egy körömvágó ollót, vagy egy körömreszelőt (vagy igazából bármit, ami lapos), és a körmöd alá óvatosan nyúlj be, és kapargasd meg. Ha jön ki belőle darabka, nagy valószínűséggel hematoma, ennek több hét is kell, amire felszívódik/eltávozik. Folytonos nyomás alatt (akár cipőtől), ez tovább tart. Nem feltétlenül társul fájdalommal.

Csúnya esetekben a köröm gomba is okozhat sötét elszíneződést, és a psoriasis is, de többnyire ilyet csak idős, elhanyagolt embereken láttam.

2021. szept. 18. 23:02
 17/35 A kérdező kommentje:

Es veralafutas lehet fajdalom nelkul?

Nagyon nagyon megvagyok most ijedve , hogy mivan ha borrakom van . Már sirok is .

Eleg fiatal is vagyok

14/L

2021. szept. 18. 23:05
 18/35 anonim ***** válasza:

Lehet, persze, ha cipő nyomja meg, az nem jár semmilyen fájdalommal.

Ha nagyon aggaszd, mutasd meg a szüleidnek, de nincs rákod, ez tutifix. :)

2021. szept. 18. 23:08
 19/35 A kérdező kommentje:
16-os, nem jon ki belole darabka.
 20/35 anonim ***** válasza:

Nincs bőrrákod!

Nem lehetsz 14 évesen a gyakorin!

És mért nem az anyádhoz fordulsz egészségügyi kérdésekkel!

1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!