Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Sötétlila folt a látómező...

Sötétlila folt a látómező közepén, majd csukott szemmel színes, éles absztrakt minták váltakoznak nagyon gyorsan, mi lehet?

Figyelt kérdés

A jelenség amilyen érdekes, kicsit aggasztó is számomra. 28 leszek, és életemben nem tapasztaltam még ilyet. Ez nem az a tipikus "csillagokat látok" valami, vagy fényes pontok, vagy amikor megütöm, megnyomom véletlenül a szemem.

Emlékszem úgy kezdődött, hogy álmodtam, megjegyzem tisztán láttam benne (nálam ez nagyon ritka, meg amúgy is rossz a vizuális memóriám, mármint tudatosan). Egyszer csak azt vettem észre, hogy ahova nézek, tehát a látómező közepén ott van egy sötétlilás, áttetsző nagy paca. Ez annyira idegesített, hogy felébresztettem magam. Meglepetésemre ahogy körbepásztáztam a szobámat, ugyanúgy jelen volt ez a lila volt. Becsuktam a szemem, és még sötét alapon is láttam ezt a sötétlilás valamit. Pár másodpercre rá elkezdtem ilyen absztrakt, ami azt illeti éles kontúrú mintákat látni, amik valami nagyon gyorsan váltakoztak. Mint amikor valaki fényképeket vetít, de nagyon gyorsan. Úgy lett vége, hogy nagy nehezen, de visszaaludtam, és mikor d.u. felkeltem, a jelenség elmúlt teljesen. Megjegyzem nem használok semmilyen tudatmódosítót, az egyetlen károsnak mondható dolog az életemben, az az elektromos cigi, de ezt már vagy 3 éve aktívan használom, és előtte meg közben sem volt ilyen jelenség. Azért ebbe a kategóriába írtam, mert biztos vagyok benne, hogy ezt a jelenséget nem a szemem produkálta, hisz nem érte nyomás, ütés, se erős fény, vagy bármilyen inger, amitől káprázhatott volna.

Íme néhány kép, ami megközelítőleg, de elég jól demonstrálja az általam leírt jelenséget:

[link]

[link]

[link]

Amik a látottakra leginkább hasonlítanak alakzatban, az az utolsó kép, tehát a mintázata inkább ilyen volt, viszont mennyiségre, meg színre inkább olyan, mint a 2. kép. Természetesen fekete alapon mindez. Szerintetek mi történik ilyenkor fejben?

2019. ápr. 13. 18:02
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha nem kábítószer hatása, akkor szemésznek érdemes lenne megmutatni.
2019. ápr. 13. 23:44
 2/3 anonim ***** válasza:
Szemészeti probléma is lehet. Lehet kezdődő retinaleválás. Sürgősen vizsgáltasd meg a szemedet!
2019. ápr. 14. 00:07
 3/3 A kérdező kommentje:

Ha minden igaz, akkor ez foszfény látás lesz:

https://www.youtube.com/watch?v=GdMJSnBkdqU

Ugyan nem ilyen erőteljesen és monoton módon láttam őket, de ehhez tudnám hasonlítani.

2019. ápr. 14. 04:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!