Napi 4 db-ot kell bevennem, Dalacinból, mikor szedjem a probiotikot?
Figyelt kérdés
Kb 4 óránként veszem be a Dalacint, hogy ne kelljen miatta sokáog fent lennem vagy felkelnem, de miután bevettem 3 órát kéne várnom a probiotikummal. Ha azt bevettem és után meg jön az antibiotikum nem lesz még a gyomromban? Mert azt ugye károsítja, így nem is sok értelme van… vagy 1 óra alatt már tovább megy a belekbe?2021. szept. 17. 06:11
2/11 Ypszilon1980 válasza:
Ha befejezted az antibiotikum szedését, utána szedd be a probiotikumot.
3/11 anonim válasza:
Teljesen értelmetlen antibiotikum közben probiotikumot szedni, ugyanis az antibiotikum nem a gyomorban nyírja ki, hanem a szervezetben. Ha elfogy a Dalacin, utána érdemes szedni.
A másik: ha azt akarod, hogy kifejtse a maximális hatást, ne 4 óránként szedd! Hat óránként kell, még akkor is, ha emiatt korán kell kelned.
4/11 anonim válasza:
3: Nem értelmetlen. A jó baktériumokat is öli a szervezetbe. Nem kell 3 órát várni probiotikumra.
5/11 Ypszilon1980 válasza:
3-as azt akarta ezzel közölni, hogy az antibiotikum felszívódik annyi idő alatt, míg beszeded a probiotikumot, ez meg a gyomor-bélrendszerben fejt ki hatást, az csak az elpusztult bélflórákat tudja esetlegesen helyileg visszaállítani, antibiotikum mellett ezért nincs sok értelme. Egyébként is hónapok míg helyreállnak az elpusztult bélflórák.
6/11 anonim válasza:
Szóval akkor anonimként gyakorin beintettetek a kutatóknak, akik ezzel foglalkoztak és kamu az egész mi? Jajj istenem. Imádom amikor szakembernek képzelik magukat itt. Kérdező. 30p - 1 óra után szedheted a probiotikumot.
7/11 Ypszilon1980 válasza:
Kamu igen. Nem láttam ilyen kutatást, de ha van, akkor linkeld be légyszi, elolvasnám.
8/11 anonim válasza:
Én mindig enterolt szedek antibiotikum szedéskor.Az bármikor bevehető nem kell 3 órát várni.
9/11 anonim válasza:
Miért nekem kéne bizonyítanom kedves 7-es? Te állítassz valamit. Azt alapozd is meg ...
10/11 Ypszilon1980 válasza:
Azért írtam, hogyha van ilyen leírás valahol, ami az állításod igazolja, akkor szívesen elolvasnám, ettől függetlenül lehet egy véleményem, de akár meg is változhat. Eddig amiket ilyen témában olvastam, ott a probiotikum pozitív hatását érdemben csak antibiotikum kúra után mérték.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!