Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Pánikbetegség gyògyszer nélkül?

Pánikbetegség gyògyszer nélkül?

Figyelt kérdés

Szeretnék olvasni pár siker élményt akinek sikerült a pánikbetegséget/ állandò szorongast, legyőznie gyògyszerek nélkül.

Én jelenleg 2 éve vagyok pánikbeteg, már most a szorongásom állandòsult és társult mellé egy "kis" agora fòbia is.

Viszont tényleg csak olyanok hozzászòlását várnám akik átélték ezt a betegséget és tudják milyen ezzel nap mint nap együtt élni.

2021. szept. 6. 19:08
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Na készen vagyok. Kidobtam az ablakon 10 ezer forintot. Kb 20 perc alatt letudott felírt megint egy antidepresszánst aminek olyanok a mellékhatásai hogy hagy ne soroljam... Plusz xanaxot is írt fel mellé napi 3x. Kérdeztem hogy kezdeti időbe felerősítheti-e a tüneteket természetesen az volt a válasz hogy nem, ez egy nagyon jò gyògyszer.... Csak akkor tudnám minek kell mellé napi 3 xanax. Meg hát az interneten is utánna olvastam hogy mennyire durva mellékhatásokat produkál.
2021. szept. 8. 15:49
 12/20 anonim ***** válasza:
35%
Nem kell félni az antidepitől. Így csak az éveket vesztegeted el.
2021. szept. 8. 15:50
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Gyógyszer nem megoldás… mert az csak ideig óráig a tüneteket csökkenti aztán már az se lesz jó…. És az egészsége is rámegy…. Sok ember mindig a legkönnyebb utat akarja választani ..

Persze tisztelet a kivételnek .

2021. szept. 8. 16:11
 14/20 anonim ***** válasza:
51%

13-as

Látszik, hogy sosem szedtél ilyesmit. 10 éve szedek antidepit, NEM kell emelni. A nyugtatónál van hozzászokás és hatásvesztés, az veszélyes dolog is.

És igen, kell hozzá nyugtató pár hétig, mert valóban felerősíti a tüneteket nélküle, de az gond nélkül elhagyható lesz.

Mellékhatása ennél 10x egyszerűbb gyógyszereknek is 2 oldalas, felesleges is elolvasni. Nálam egyébként semmilyen mellékhatása nem volt és nincs a 3.hónaptól kezdve.

A pánikbetegség kezeletlenül egyre rosszabb lesz. A vény nélkül kapható "nyugtatók" egy ilyen fajsúlyú betegségnél, illetve megakadályozásánál gyakorlatilag cukorkának minősülnek. Még egy xanaxnak is kell fél óra, hogy leüssön egy rohamot, mit vársz ilyen-olyan füvektől? Még egyszer mondom: végigjártam ezt az utat, ellentétben sokakkal, aki csak az észt osztják, de életükben nem láttak közelről sem xanaxot, sem pánikrohamot.

2021. szept. 8. 16:47
 15/20 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem egy komoly pánikbetegség nem győzhető le gyógyszer nélkül. Amikor olyan fizikai tüneteket okoz, hogy azt hiszed belepusztulsz a betegségbe, akkor kell a gyógyszer. Az egész kezelésnek az alapja a gyógyszer. Az a legmocskosabb a pánikbetegségben, hogy az ember ténylegesen elhiszi, hogy haldoklik valamiben, csak az orvosok félrediagnosztizálják. Minden pánikbeteg kivétel nélkül a kardiológián kezdi. Onnan neurológia, és így tovább. Ha valaki nem kezeli, egyre rosszabb lesz csak, teljesen elszigetelődik az ember. Ne félj az antidepresszánstól.

Nekem a teljes tünetmentesség a megfelelő gyógyszerrel is 5 hónapig tartott.

2021. szept. 13. 07:36
 16/20 anonim ***** válasza:
83%

Nekem is voltak ugyan ilyen tünetek mentőt is ki hívtam magamra, neurologian is voltam , koponya MR stb stb . Meg is le tudtam győzni gyógyszer nélkül … mind magában kell lejátszani az embernek…

Nem ítélem el akit gyógyszert szed, de nem lehetetlen nélküle legyőzni … csak sokkal több akaraterő kell és elszántság .

2021. szept. 13. 12:32
 17/20 anonim ***** válasza:
65%

16-os

És idő. Ezt mindig elfelejtik. Dolgozó, tanuló embernek erre nem biztos, hogy van több éve.

2021. szept. 13. 14:44
 18/20 anonim ***** válasza:
82%
Persze ez is igaz.. de, ha az ember elég erős nem kell éveket várni erre :) én vagyok az egyik példa rá.. és tudom, hogy nehéz …de valakinek gyógyszer után még nehezebb lesz :/.
2021. szept. 13. 15:41
 19/20 anonim ***** válasza:
51%
Nálam nem lesz gyógyszer után. Eszembe sincs letenni.
2021. szept. 13. 19:52
 20/20 anonim válasza:
83%
Szia! 8 éve vagyok pánikbeteg, amikor az első rohamom volt utána naponta volt többször is, körülbelül fél évig elég intenzíven jöttek rám ezek a rohamok, aztán rájöttem az okára(az akkori párkapcsolatom volt a mumus, legalábbis szerintem, mivel szakítottunk és utána egyszer sem volt rohamom. 7,5 éve vagyok tünetmentes, semmilyen gyógyszert nem szedtem rá, pszichológusnál sem jártam, saját magam küzdöttem le, viszont 7,5 év után most újra elő jött, mostanában nagyon sokat stresszeltem és folyamatosan történik velem valami rossz, valószínű, hogy ez lehet az oka. Még mentőt is kellett hívnom amikor volt most rohamom pár napja... De most sem szeretnék sem gyógyszert sem pszichológust, ez egy mélyebb időszak az életemben, helyre kell tenni magadban mindent és hidd el, hogy gyógyszer nélkül is le lehet ezt győzni. Viszont az igaz, hogy teljesen meggyógyulni nem fogsz, de ha rendben van az életed akkor tudod kontrollálni, és nem fogsz bepánikolni. Tapasztalat! Én azt mondom, hogy meg kell próbálni saját magad erejéből ezt legyőzni, nem egyszerű, nagyon nagy akaraterő kell, de nem lehetetlen. Van akinek sikerül, de vannak olyanok akiknek valóban csak a gyógyszer és a pszichológus segíthet.
2021. dec. 11. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!