Pánikbetegség gyògyszer nélkül?
Szeretnék olvasni pár siker élményt akinek sikerült a pánikbetegséget/ állandò szorongast, legyőznie gyògyszerek nélkül.
Én jelenleg 2 éve vagyok pánikbeteg, már most a szorongásom állandòsult és társult mellé egy "kis" agora fòbia is.
Viszont tényleg csak olyanok hozzászòlását várnám akik átélték ezt a betegséget és tudják milyen ezzel nap mint nap együtt élni.
Gyógyszer nem megoldás… mert az csak ideig óráig a tüneteket csökkenti aztán már az se lesz jó…. És az egészsége is rámegy…. Sok ember mindig a legkönnyebb utat akarja választani ..
Persze tisztelet a kivételnek .
13-as
Látszik, hogy sosem szedtél ilyesmit. 10 éve szedek antidepit, NEM kell emelni. A nyugtatónál van hozzászokás és hatásvesztés, az veszélyes dolog is.
És igen, kell hozzá nyugtató pár hétig, mert valóban felerősíti a tüneteket nélküle, de az gond nélkül elhagyható lesz.
Mellékhatása ennél 10x egyszerűbb gyógyszereknek is 2 oldalas, felesleges is elolvasni. Nálam egyébként semmilyen mellékhatása nem volt és nincs a 3.hónaptól kezdve.
A pánikbetegség kezeletlenül egyre rosszabb lesz. A vény nélkül kapható "nyugtatók" egy ilyen fajsúlyú betegségnél, illetve megakadályozásánál gyakorlatilag cukorkának minősülnek. Még egy xanaxnak is kell fél óra, hogy leüssön egy rohamot, mit vársz ilyen-olyan füvektől? Még egyszer mondom: végigjártam ezt az utat, ellentétben sokakkal, aki csak az észt osztják, de életükben nem láttak közelről sem xanaxot, sem pánikrohamot.
Szerintem egy komoly pánikbetegség nem győzhető le gyógyszer nélkül. Amikor olyan fizikai tüneteket okoz, hogy azt hiszed belepusztulsz a betegségbe, akkor kell a gyógyszer. Az egész kezelésnek az alapja a gyógyszer. Az a legmocskosabb a pánikbetegségben, hogy az ember ténylegesen elhiszi, hogy haldoklik valamiben, csak az orvosok félrediagnosztizálják. Minden pánikbeteg kivétel nélkül a kardiológián kezdi. Onnan neurológia, és így tovább. Ha valaki nem kezeli, egyre rosszabb lesz csak, teljesen elszigetelődik az ember. Ne félj az antidepresszánstól.
Nekem a teljes tünetmentesség a megfelelő gyógyszerrel is 5 hónapig tartott.
Nekem is voltak ugyan ilyen tünetek mentőt is ki hívtam magamra, neurologian is voltam , koponya MR stb stb . Meg is le tudtam győzni gyógyszer nélkül … mind magában kell lejátszani az embernek…
Nem ítélem el akit gyógyszert szed, de nem lehetetlen nélküle legyőzni … csak sokkal több akaraterő kell és elszántság .
16-os
És idő. Ezt mindig elfelejtik. Dolgozó, tanuló embernek erre nem biztos, hogy van több éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!