Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » BOX vagy úszás? Melyikkel...

Akos4345 kérdése:

BOX vagy úszás? Melyikkel lehet többet fogyni? Melyik hasznosabb?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ugy döntöttem, el szeretnék kezdeni vagy boxolni vagy úszni.

Egyiket sem élsport szintjén, csak mint mozgás és hobby.

:)

Mellé még jó lenne egy 10-15kilót ledobnom, esetleg izmosodnom is.

Melyiket érdemes választanom?

Tudom hogy messze áll a kettő de mindkettő érdekel;)

Köszi!

2021. aug. 27. 09:42
 1/5 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem inkább ússz, azzal biztos többet lehet fogyni. A boxtól csak erősödni, izmosodni lehet
2021. aug. 27. 09:51
 2/5 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem egyiktol se leszel sokkal könnyebb, az biztos ha kitartóan csinálod bármiféle háj Lejön rólad, de cserébe egy jó nagy adag izom felmegy, nem feltétlenül ez a két sport a legjobb fogyásra, de ha izmosodni akarsz akkor hajrá.
2021. aug. 27. 09:58
 3/5 anonim ***** válasza:
82%

Fogyni a KALÓRIADEFICITTŐL fogsz, azaz ha tartósan több kalóriát égetsz el, mint amennyit étellel-itallal beviszel, akkor fogyni fogsz. Ergo a fogyás az étrendeden fog múlni és egyébként az izmosodásod is. A mozgás és az edzés csak a másodlagos pillér, de egy nagyon fontos pillér. Tehát ha fogyási és izmosodási céljaid vannak, akkor először a táplálkozásodat rakd rendbe és csak utána agyalj, hogy milyen edzésre járj.

Az előző két válaszoló hatalmas baromságokat ír, fájdalmasan hatalmasokat. Nincs olyan sport, amitől csak "izmosodni" lehet, fogyni nem, és fordítva sem így van. Ez nem így működik. Akinek annyi sporttudományi és biológiai tudása van, mint egy óvodásnak, az miért ír kommentet? Az úszás és a boksz is kiváló sportág, mindkettő hatékonyan fejleszti a funkcionális izomzatodat és a funkcionális erőszintedet, plusz remek állóképességet is ad. Van még számtalan előnyük, amit most el sem kezdek sorolni. Bármelyiket is választod, ha jól csinálod, akkor csak a javadra válik. A lényeg, hogy először tényleg tervezd meg a diétádat, és mélyedj el jobban a táplálkozástudományban és a sporttudományban is, hogy ne kelljen erre az oldalra kérdéseket kiírogatnod. A tudás hatalom!

2021. aug. 27. 11:57
 4/5 anonim ***** válasza:
63%
Én az úszásra voksolnék. A box-nál túl sok ütés éri a fejet, ami későbbiekben komoly problémákat okozhat.
2021. aug. 27. 13:05
 5/5 anonim ***** válasza:
Az úszás az tökéletes szerintem. De ha valami küzdősportot akarsz, akkor ne a sima boxot válaszd, hanem például egy harcművészetet (karate, külső erős kung-fu ág).
2021. dec. 5. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!