Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Tartok az oltástól, de kötelez...

Tartok az oltástól, de kötelező beadnom?

Figyelt kérdés

Mivel egészségügyi szakra vettek fel muszáj beoltatnom magam, de ettől azért tartok, főleg azért, mert csak ott fogom megtudni, hogy mit kapok (ezzel kapcsolatban írtam már az egyetemi rendelonek, de azt a választ kaptam, hogy nem tudják megmondani) . Nem magától az oltástól félek, hanem inkább a későbbi, hosszútávú mellékhatásoktól.

Saját tapasztalatokat/véleményeket tudnátok írni?

2021. aug. 25. 04:27
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
59%

13. Még jó, hogy a hepatitis B elleni oltás már minimum 10 éve kötelező a 7. osztályosoknak.

Sőt tán az 1985 után születettek alapból megkapták.

Én is eüs vagyok, engem is beoltottak, sokáig én is tartottam tőle. Aztán elmesélte az egyik doktornő az osztályunkon, hogy milyen érzés volt látni velem egy idős embereket haldokolni, és végül bevállaltam.

Az egész család be van oltva, meg a párom és az anyukája, a nagyszülei, a testvére meg a barátnője, a nagynénje, az unokatesója.. még élünk :D

De lehet, hogy jobban jársz, ha foglalsz magadnak időpontot olyan oltásra, amit “szeretnél”..

2021. aug. 25. 07:49
 22/37 anonim ***** válasza:
31%
Ebben a korban (gondolom 20-on pár éves vagy) a leggyakoribb "súlyos" mellékhatás a szívizomgyulladás. Ez nagyon ritkán halálos. (A lázat nem említem, az szinte mindenkinél jelentkezik.) Én még egyetemre járok, jó esetben januárban végzek. A szaktársaim közül akiket ismerek már (ha jól számolok) 15-en megkapták velem együtt az oltást. Ebből a 16-ból 7-en voltunk korházban szívizom gyulladással. Szóval ez ennyire gyakori. Rajtunk kívül 2-en magas vérnyomást és pulzusszámot tapasztaltak (kaptak rá gyógyszert), valószínűleg az is el fog múlni (mondjuk az egyikük már március óta szed rá gyógyszert). Illetve a szívizomgyulladásosok között volt 1 szaktársam, akin vörös kiütéses foltok jelentek meg és kicsit el is kezdett hámlani a bőre. De ez is elmúlt pár hét alatt. Szóval ezek a jelenetkező mellékhatások elég rövid ideig tartanak. A láz is ilyen, korházban le tudják vinni kellően (otthon nem biztos, én is 40,5 fokossal mentem be mikor szívizomgyulladásom volt). Szóval olyan nagyon komoly mellékhatásai az oltásnak ebben a korban nincsenek. Más korról meg nem tudok nyilatkozni. Arra készülj, hogy az oltás(ok) utáni 2-3 hétben lehet fekvő beteg leszel.
2021. aug. 25. 07:57
 23/37 anonim ***** válasza:
52%

"Aztán elmesélte az egyik doktornő az osztályunkon, hogy milyen érzés volt látni velem egy idős embereket haldokolni, és végül bevállaltam"

Határozott ember lehetsz ha neked egy kis mese elég h bebirkulj...

2021. aug. 25. 08:09
 24/37 anonim ***** válasza:
100%

"15-en megkapták velem együtt az oltást. Ebből a 16-ból 7-en voltunk korházban szívizom gyulladással."

Ez azért elég sok, majdnem a fele. :O

2021. aug. 25. 08:57
 25/37 anonim ***** válasza:
33%

Minden valaha covid-osztályon dolgozó szörnyű dolgokat mesél

2021. aug. 25. 09:34
 26/37 anonim ***** válasza:
82%

21

Akkor jövök én a kontrával!

Nálunk senki nincs beoltva és mindenki elkapta a vírust. Anyumnak 3 napig volt hőemelkedése, kicsit fájt a torka. Azt mondta, egy hányás-hasmenéses vírus jobban kikészíti. Apumat jobban ledöntötte,ő 2 hétig feküdt, lázas volt. Tesóm élettársának 1 napig volt hőemelkedése, más tünet nem volt. Tesómnak, páromnak és nekem semmi tünetünk nem volt. Igazából a vérvételből derült ki, hogy tünetmentesen átestünk rajta.

2021. aug. 25. 10:13
 27/37 A kérdező kommentje:

Kedves mindenki, huh nem gondoltam volna, hogy ennyi válasz érkezik, ezeket előre is köszönöm.

A víruson tünetmentesen átestem, nekem is csak a vérvételből derült ki, ezért is nem tartottam fontosnak az oltást, azt hittem elég lesz annak a ténye, hogy átestem rajta. Tévedtem, mert a napokban kellett nyilatkoznom az oltottságomról, miután kiderült, hogy nem vagyok beoltva kaptam egy pár időpontot, hogy hova és mikor mehetek. Ráadásul szombaton van a beíratkozás, úgyhogy addig mindenképpen el kell intéznem.

"Ha ennyire tartasz az oltástól (= ennyire hiányosak az ismereteid vagy ennyire bízol meg a háttérszervezetekben), akkor miből gondolod, hogy neked való az egészségügyi pálya?

Kevésbé halálos betegségeknél ráérnek a gyógyszercégek "rendesen" megcsinálni a dolgokat. Ez most háborús helyzet."

Érdekelne, hogy neked honnan ilyen jók az ismereteid? Ott voltál esetleg a vakcinák gyártásánál? Egészségügyi dolgozó vagy esetleg? Vagy csak index és társai okítottak ki ilyen jól a témában? Az, hogy nem bízok meg valamiben, szerintem nem feltétlenül a háttértudásomon múlik. Gondolj csak a különböző orvosokra és más eüs dolgozókat. Ők sem értenek mindenben egyet, az egyik jobban bízik ebben, a másik jobban bízik abban. Itt nem feltétlenül az oltásra gondolok, az orvoslás bármelyik területén találkozhatunk ilyennel. Akkor nekik sem való az egészségügyi pálya?

"Ez most háborús helyzet". És ez feljogosít bárkit is arra, hogy más egészségéről döntsön? Egészségügy értem. De én benne lettem volna abban is, hogy SAJÁT költségre PCR tesztet csinálok, ha be kell kennen az egyetemre. Részidős képzésen leszek, ezért ez nagyjából 3 hét, amin óráim is lesznek.

Ja és ahelyett, hogy privát üzenetet írsz, mert itt lepontoznak, inkább vállald a véleményedet még akkor is, ha mások nem értenek vele egyet. Mert, ha rendes érveket hoztál volna, amik meggyőzőek és alapulnak valamin, akkor azt mondom oké igazad van, de az, hogy te a kérdésem alapján akarsz arról dönteni, hogy nekem való-e az egészségügy vagy sem, illetve lenézed a tudásomat, miközben semmit se tudsz róla, szerintem elég abszurd.

2021. aug. 25. 11:04
 28/37 anonymousreview60 ***** válasza:
28%

Én vállatam a véleményemet (kérdésemet), de azt lepontozták. Nem akartam még egyszer.

Az olasz és az usai hullaházak tele voltak, túlcsordultak. Az sosem jó jel, ha a temetkezésben megszakadnak a munkában. Emiatt nem volt idő arra, hogy ne gyorsítva, egyes lépéseket - hatósági jóváhagyás mellett - megrövidítve vagy akár kihagyva állítsák elő az oltást. Mert ha kivárják a megfelelő időt, akkor nem ennyi halott lett volna, hanem kétszer ennyi, és szinte szükség sem lett volna pár évig a nyugdíjkasszára.

Emiatt kötelessége mindenkinek beoltatni magát, főleg ha az egészségügyben dolgozik, ahol sok emberrel érintkezik, és sok immungyenge embert fertőzhet meg. Aki ezt nem vállalja az oktatása érdekében, azzal komoly bajok vannak, mert máskor is találkozhat vele, már eü.-i dolgozóként kötelezettségként. Az, hogy oltásra kötelezett és az oktásnak szövődménye lehet, az ugyanolyan kockázat, mint nekem vagy egy radiológusnak a sugárzás.

Ennyi erővel akkor én sem megyek autóvezetői tanfolyamra, amíg ki nem derül, hogy van-e Volvo, mert az biztonságos, vagy csak VW és Renault? Mi vaaan?!

2021. aug. 25. 13:36
 29/37 A kérdező kommentje:

Ha ennyien lepontozzák a válaszodat, akkor ott már lehet, hogy veled van a baj:)

És megint olyan dolgokat keversz ide, aminek semmi köze az oltáshoz. Például az autóvezetői tanfolyam. Az a saját döntésed, hogy elkezded-e vagy sem, de itt az oltásnál nem adnak lehetőséget arra, hogy te dönts. Ráadásul olyan messze van egymástól a két dolog, mint Makótól Jeruzsálem...

2021. aug. 25. 15:37
 30/37 anonim ***** válasza:
68%
Hiába magyarázod úgysem értik meg...A média kimosta az agyukat...
2021. aug. 25. 16:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!