Tartok az oltástól, de kötelező beadnom?
Mivel egészségügyi szakra vettek fel muszáj beoltatnom magam, de ettől azért tartok, főleg azért, mert csak ott fogom megtudni, hogy mit kapok (ezzel kapcsolatban írtam már az egyetemi rendelonek, de azt a választ kaptam, hogy nem tudják megmondani) . Nem magától az oltástól félek, hanem inkább a későbbi, hosszútávú mellékhatásoktól.
Saját tapasztalatokat/véleményeket tudnátok írni?
Majd a felsőbb évfolyamosok vagy kórházban is dolgozó oktatóid mesélhetnek, hogy milyen is volt a covid-helyzet. Hidd el, százszor inkább az oltás, mint a covid!
Egyébként hepatitis B oltás is kötelező egészségügyben.
Ne problémázz! Ha nem akarod, nem oltatod be magad.
,
Az más kérdés, hogy amennyiben ez feltétele tanulásodnak, nem muszáj annak lenni, ami akarsz, elmész melózni, ahol senki nem követeli meg oltottságodat.
Pontosan ahogy az utolsó írja. Nem kötelező az egészségügyben dolgozni.
Illetve igaza van 13-as válaszolónak is.
Bár illene tudni,hogy ezek nem az emberek ellen, hanem értük lett kifejlesztve, és ha szerited egyik napról a másikra, akkor eléggé mesze vagy még a szakmától.
Ha ennyire tartasz az oltástól (= ennyire hiányosak az ismereteid vagy ennyire bízol meg a háttérszervezetekben), akkor miből gondolod, hogy neked való az egészségügyi pálya?
Kevésbé halálos betegségeknél ráérnek a gyógyszercégek "rendesen" megcsinálni a dolgokat. Ez most háborús helyzet.
Az ismeretségi körömben 1-2 napos oltási reakciókat leszámítva senkinek nem lett baja az oltásoktól. Egyedül olyat nem ismerek, aki Janssent kapott.
Covidosok közt volt jópár kórházra, oxigénpótlásra szoruló, súlyos tüdőgyulladásos, egy trombózisos (nem, nem kapott a betegség előtt oltást), és néhány elhunyt, akik vagy idősek voltak, vagy átlagos állapotú középkorúak.
Muszáj az egyetemnél beoltatnod magad? Nem fér bele az időbe, hogy önállóan, "civil" úton intézd? Akkor választhatnál is.
A kínai alacsonyabb hatásfokú ugyan, és az időseknél problémás, de a fiataloknál nem hoz rossz eredményeket. Jóvanazis. (Ezt inkább a többi válaszoló miatt írom. Én egyébként Pfizert kaptam, június 5-én adták be a másodikat, jól vagyok. A covidot viszont még egyszer sem kaptam el, eddig megúsztam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!