Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Tartok az oltástól, de kötelez...

Tartok az oltástól, de kötelező beadnom?

Figyelt kérdés

Mivel egészségügyi szakra vettek fel muszáj beoltatnom magam, de ettől azért tartok, főleg azért, mert csak ott fogom megtudni, hogy mit kapok (ezzel kapcsolatban írtam már az egyetemi rendelonek, de azt a választ kaptam, hogy nem tudják megmondani) . Nem magától az oltástól félek, hanem inkább a későbbi, hosszútávú mellékhatásoktól.

Saját tapasztalatokat/véleményeket tudnátok írni?

2021. aug. 25. 04:27
1 2 3 4
 11/37 Ypszilon1980 ***** válasza:
38%
Mellékhatása nincs, csak esetleg oltási reakciók jepentkezhetnek, ezek rövid távon megoldódnak. Az mRNS típusú oltásnál csak a tüskefehérjéket cserélik ki, a vivőanyag régi technológia. Amiatt más maga az egész oltás, mert maga a Covid vírus egy agreszív immunválaszt vált ki és ezek az oltások is ugyanezeket a reakciókat idézik elő pár napig, csak ez nem betegít meg.
2021. aug. 25. 06:13
 12/37 anonim ***** válasza:
34%
Én soha nem adatnám be!De azért az eüsöknek ez mindig benne volt/van a pakliban hogy valamilyen oltásra kötelezhetik őket ,ezzel számolni kellett volna pályválasztáskor...
2021. aug. 25. 06:13
 13/37 anonim ***** válasza:
36%

Majd a felsőbb évfolyamosok vagy kórházban is dolgozó oktatóid mesélhetnek, hogy milyen is volt a covid-helyzet. Hidd el, százszor inkább az oltás, mint a covid!

Egyébként hepatitis B oltás is kötelező egészségügyben.

2021. aug. 25. 06:33
 14/37 anonim ***** válasza:
90%

Ne problémázz! Ha nem akarod, nem oltatod be magad.

,

Az más kérdés, hogy amennyiben ez feltétele tanulásodnak, nem muszáj annak lenni, ami akarsz, elmész melózni, ahol senki nem követeli meg oltottságodat.

2021. aug. 25. 06:52
 15/37 anonim ***** válasza:
59%

Pontosan ahogy az utolsó írja. Nem kötelező az egészségügyben dolgozni.

Illetve igaza van 13-as válaszolónak is.

Bár illene tudni,hogy ezek nem az emberek ellen, hanem értük lett kifejlesztve, és ha szerited egyik napról a másikra, akkor eléggé mesze vagy még a szakmától.

2021. aug. 25. 07:01
 16/37 anonim ***** válasza:
93%
+ ha már minimum egy hónapja tudod,hogy kötelező lesz az oltás, akkor magad választhattál volna időpontot arra amelyiket mégis beadhatónak gondoltad.
2021. aug. 25. 07:03
 17/37 anonim ***** válasza:
95%
Egyenenkent változó valt-e ki mellekhatast. Csak erdekessegkeppen írom le. Én és nővérem is atestunk a betegsegen. Nővérem aztán pár hónap után felvette az oltast. Én meg nem /májusban voltam beteg./ Ezáltal van vedettsegim. Neki is hullott a haja, negyede maradt mint amennyi volt.O ezért az oltast okozta. Nekem most van ez a problémám. Dús hajam volt. Már nem tudom betakarni a fej bőrömet olyan kevés. Valószínű kopasz leszek. Takarom ahogy tudom, meg van készenlétben egy parokam.Hamarosan viselnem kell. Nálam valószínű a betegség utólagosan.
2021. aug. 25. 07:20
 18/37 anonymousreview60 ***** válasza:
30%

Ha ennyire tartasz az oltástól (= ennyire hiányosak az ismereteid vagy ennyire bízol meg a háttérszervezetekben), akkor miből gondolod, hogy neked való az egészségügyi pálya?

Kevésbé halálos betegségeknél ráérnek a gyógyszercégek "rendesen" megcsinálni a dolgokat. Ez most háborús helyzet.

2021. aug. 25. 07:21
 19/37 anonim ***** válasza:
17%
17-es vagyok. Azt mondom ne várd meg amíg esetleg elkapod a betegséget. Oltasd be magad amíg nincs bajod.
2021. aug. 25. 07:23
 20/37 anonim ***** válasza:
49%

Az ismeretségi körömben 1-2 napos oltási reakciókat leszámítva senkinek nem lett baja az oltásoktól. Egyedül olyat nem ismerek, aki Janssent kapott.

Covidosok közt volt jópár kórházra, oxigénpótlásra szoruló, súlyos tüdőgyulladásos, egy trombózisos (nem, nem kapott a betegség előtt oltást), és néhány elhunyt, akik vagy idősek voltak, vagy átlagos állapotú középkorúak.

Muszáj az egyetemnél beoltatnod magad? Nem fér bele az időbe, hogy önállóan, "civil" úton intézd? Akkor választhatnál is.

A kínai alacsonyabb hatásfokú ugyan, és az időseknél problémás, de a fiataloknál nem hoz rossz eredményeket. Jóvanazis. (Ezt inkább a többi válaszoló miatt írom. Én egyébként Pfizert kaptam, június 5-én adták be a másodikat, jól vagyok. A covidot viszont még egyszer sem kaptam el, eddig megúsztam.)

2021. aug. 25. 07:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!