Olvastam ezen az oldalon, hogy nem mindenki szokott vécézés után kezet mosni szappannal. Az ő tapasztalataikra vagyok kíváncsi. Mióta csináljátok így, voltatok-e szalmonellásak vagy egyéb hasonló betegség megjelent-e nálatok vagy környezetetekben?
A székletürítés utáni kézmosás, pontosabban annak hiánya és az ezekből eredő következmények érdekelnek.
Nem akartam, hogy törölve legyen a kérdés - bár ennél sokkal vulgárisabban megfogalmazottak sem kerültek törlésre - de azért inkább kifinomultabban fogalmaztam a biztonság kedvéért.
Régebben olvastam ezen az oldalon azt, hogy egy szakács vagy cukrász írta, hogy ő székelés után sem mos szappannal kezet és úgy süt-főz.
Azt nem tudom már, hogy vizet használt-e vagy azt sem.
Légy szíves, olyan írjon, akinek van személyes tapasztalata!
Fúj, ez elég bizarr volt, 1#
Fekál orál terjedéshez baktérium is kell. Normál bélflóránál azt hiszem el lehet kapni ilyet, de nem vagyok benne biztos.
Szalmonella viszont nem normál bélflóra tag. Szóval valami kórokozó kell ahhoz, hogy betegség legyen az igénytelenségből.
Illetve, elvileg akkor az erős immunrendszer is sokat véd ezek ellen.
#2. De mint az #1-es hozzászólásban leírtak is mutatják, a néninek mégis erősebb az immunrendszere, mint a kézmosóké.
Lehet, hogy nem úgy vannak a dolgok, ahogy eddig hittük.
És 102 éves a néni, szóval valamit csak tud, még ha ösztönösen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!