Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha most legutóbb nem kellett...

Ha most legutóbb nem kellett védőoltást kapnom mert covidos voltam, akkor most az új oltásnál 1 vagy 2 adag fog nekem kelleni?

Figyelt kérdés
És hogyan intezhetem majd el azt, hogy novavaxot vagy Sputnikot kapjak. Mert én szerintem ez a 2 vakcina lenne a legjobb. Mert ezeket találták el a legjobban. A kínai biztonságos de gyenge. Az mrns meg egy új teknika amit ráadásul Bill Gates fejlesztett ki. És biztos nem fogok benne megbízni. És egyébként még lehet ők maguk sem tudják, hogy hosszú távon mi lehet ennek a mellékhatásai főleg, hogy még kiforratlan az egész. És egyébként is ez már DNS alapon működik. Nem úgy mint annó a subunit vakcinák, hogy a vírusnak csak kivonták a fehérje reszecskéit és sokkal bátrabban be merted adattni. De sajnos subunit vakcinát bezzeg, hogy nem csinál senki. A vektor vakcinák szerintem most jelenleg a legjobbak. Bár mondjuk az Astrazeneca és a Jannsen elég gyengék a maguk 60-70% hatékonyságukkal. Na meg ugye az Astrazeneca vérrögöt okozhat. A másik pedig kiújíthat valami remegő szindromás betegséget. Szerintem ezek direkt olyanok. De aki akar az tud normális vakcinát csinálni. Orosz barátaink csinálták egyébként az összes védőoltást amit eddig megkaptunk. Nem tudom miért szidják olyan sokan a Sputnikot. Haveri körömben is sokan akik Kínait adattak be. Már bánják, hogy nem Sputnikot. Először én is azt akartam. De most bánhatnám mivel gyenge. No meg ha arra elvileg csak RNS vakcinát lehetne nyomni. Ha az elején meg az Orosszal kezdett az ember akkor utána kaphat rá elvileg Kínait is. Bár sajnos szerintem egyszer úgyis belénk fogják nyomni a szar kísérleti RNS vakcináikat! Na a fő kérdésre térve ha kaphatok Sputnikot vagy novavaxot. Akkor remélem, hogy 2 adagot is engedni fognak. Mivel ezekben a vakcinákban bízok. Azonban az India mutánstol félek. Pláne, hogy én még télen szerintem a sima covidot kaptam el és lélegeztető gépre kellet, hogy tegyenek. Pedig még csak 18 éves vagyok.

2021. aug. 1. 16:43
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Attol fugg, milyen oltasra mesz. Ha olyanra, amibol 2 adag kell, akkor nem egyszerre, hanem 2 reszletben kapod meg, ahogy mindenki,de ez ugyebar logikus.

Ennek semmi koze ahhoz, hogy voltal-e covidos vagy sem.

2021. aug. 1. 16:51
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem vagy rizikocsoport, atestel a betegsegen ami erosebb immunitast ad mint a vakcinak.

18 eves vagy.

Akarhogy nezem, csak az oltasok mellekhatasat rizikozod vele. Pluszt nem kapsz.

Minek csinalod ezt? Azert mert trendi?

Mellesleg honnan veszed ezeket hogy

"novavaxot vagy Sputnikot kapjak, mert ezeket találták el a legjobban" - ??????

"Az mrns meg egy új teknika amit ráadásul Bill Gates fejlesztett ki" - ??????

"ez már DNS alapon működik" - ?????

"vektor vakcinák szerintem most jelenleg a legjobbak" - ?!!!!

"aki akar az tud normális vakcinát csinálni" - ???????????

Mellesleg:

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__immunrendszer-ferto..

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__immunrendszer-ferto..

2021. aug. 1. 16:55
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia! Tudtommal (legalábbis, amikor én regisztráltam) kaptam egy SMS-t, amiben megadtak egy weboldalcímet, ahol regisztrálnom kellett. Ott kiválaszthattam, hogy milyen fajtát akarok, és onnan jöttek a választható opciók, hogy milyen napokon és helyeken kaphatom meg. Persze ez más, ha háziorvos hív be, mert akkor azt hiszem csak azokat kaphatod, amik nálla vannak.

Én is voltam covidos, de mind a kettőt megkaptam. Igaz én Pfeizeert kaptam, mert 18 év alatti vagyok.

2021. aug. 1. 16:58
 4/4 anonim ***** válasza:
Mivel voltál beteg, valószínűleg 1 db bármilyen vakcina megfelelő immunitást fog kiváltani, ha esetleg a fertőzés után nem maradt volna elég védelmed. Hivatalosan viszont 2 db kell, nem veszik figyelembe, hogy voltál beteg. Ha Sputnikot szeretnél, de nem jutsz hozzá, akkor ajánlom a J&J-t, az lényegében egyezik a Sputnik első dózisával. Hivatalosan nem véd annyira, de mivel te már átestél rajta, neked valószínűleg elég lesz.
2021. aug. 1. 18:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!