Milyen ez a laborlelet? Nagyon rossz ez a kalciumszint? Koleszterinre már kell gyógyszer vagy még diéta elég lehet?
Még van hátra vizsgálat és ezért soká jutok vissza a belgyógyász doktornőhöz.
Refluxot leszámítva (néha nyelőcsőégést okoz illetve krákogást, váladékos torkot) lényegében tökéletes a közérzetem.
Sok csokoládét leszámítva egészségesen étkezem, víz, ízesítetlen tea, néha cola de akkor cukormentes, sok-sok zöldség, gyümölcsök, hal, heti 4-5 óra sport jelenleg. A COVID előtti időkben nem volt időm eleget sportolni, de teljesen akkor se maradt ki az életemből. 1,5 éve meg heti 3-5 óra.
Ma például 10 ezer lépést tettem, 1 órát úsztam, fizikailag, agyilag fitt vagyok.
10 éve már volt magas kalciumszintem.
A koleszterinszintem kb 5 éve emelkedik folyamatosan.
Kardiológusok szerint meg látod 5,8-ra indokolt. És nem a 7-esre, 5,8-ra.
Azt nem értem, a M kezdőbetűs helyen miért 6,2-ig jó a sztenderd 5,2 helyett. 5,2 felett dupla a szív-érrendszeri rizikó. Családomban meg van érelmeszesedés.
A 7 az 5,2-höz képest kicsi eltérés??? Konkrétan ez triggerel kicsit, hogy ezt írjátok.
Most lépek be a középkorba, ilyenkor még ne emelkedjen "öregedés miatt".
A sztatinnak esetleg van mellékhatása, de jobb a szívbetegség???
5,2 felett nem jó az össz, nem tudom, annál a magánnál miért 6,2 a határ... A rosszra azt hiszem, hogy 2,8 környéke felett már nem jó.
A szívemmel ígyis orvoshoz járok, billentyű-elégtelenség, ami szépen fokozatosan romolgat. Vele a pumpafunkció is.
Ha a labor zöldségeket állít, akkor igen. Minden koleszterines tudja fejből, hogy 5,2-től nem jó az össz. Látod, egy szívsebész szerint 5.8-ra indokolt a gyógyszer, szerinte 10-ből 9 kardiológus szerint indokolt.
Ajánlott érték - 5,0 mmol/l alatt
Átlagos kockázat - 5,0 mmol/l
Enyhén fokozott kockázat - 5,0 és 6,4 mmol/l között
Fokozott kockázat - 6,4 mmol/l felett
Viszont ha az ember a belgyógyász küldi hetven helyre a pácienst, akkor mégse olyan jó a vérlelet.
Nomeg szerintem alapos vizsgálatok után lehet kimondani, hogy hipochonder....
Elmagyaráznád, hogy miből gondolod, hogy a Webbeteg alapján vettem, hogy 5,2 szokott lenni a határérték? Nyilván NEM onnan vettem.
Minden más laborban 5,2 a határérték, hidd el, tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!