Milyen ez a laborlelet? Nagyon rossz ez a kalciumszint? Koleszterinre már kell gyógyszer vagy még diéta elég lehet?
Még van hátra vizsgálat és ezért soká jutok vissza a belgyógyász doktornőhöz.
Refluxot leszámítva (néha nyelőcsőégést okoz illetve krákogást, váladékos torkot) lényegében tökéletes a közérzetem.
Sok csokoládét leszámítva egészségesen étkezem, víz, ízesítetlen tea, néha cola de akkor cukormentes, sok-sok zöldség, gyümölcsök, hal, heti 4-5 óra sport jelenleg. A COVID előtti időkben nem volt időm eleget sportolni, de teljesen akkor se maradt ki az életemből. 1,5 éve meg heti 3-5 óra.
Ma például 10 ezer lépést tettem, 1 órát úsztam, fizikailag, agyilag fitt vagyok.
10 éve már volt magas kalciumszintem.
A koleszterinszintem kb 5 éve emelkedik folyamatosan.
Fülzúgásnál szoktak MRI-t csináltatni.
A rosszullét meg lehet pl szívbetegség, ami nekem van is, stb.
Ne haragudj, hadd kérdezzem meg, egészségügyben dolgozol? Orvosként, ápolóként?
Egyébként.
Most előkotortam a korábbi szívultrahang-leletemet.
A véleményhez az van írva, amit szóban is elmondott, hogy a bal kamra és pitvar közötti billentyű ereszt jelzett mértékben. Ez alapján romlott a szívem állapota. Viszont a mért értékek részben a leleten az áll, hogy a bal kamra-pitvari I. fokban ereszt, a jobb pedig jelzett, ez egybevág a tavalyi leletem eredményével.
Ellenben a régebbin nagyobb a jobb kamrám, mint a referenciaértékek, valami 4-5 milliméterrel. De ahogy a visszafolyás mért értékeivel se foglalkozott, így ezzel sem.
Viszont gondolom kivizsgálandó lenne.
Így bizzon az ember az orvosokban.
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__betegsegek__1167642..
Ez is az én kérdésem.
Ennyit az orvosok megbízhatóságáról.
Parathormont néztek, asszem ez az a hormon, ami a calcium csontokból való kivételét szabályozza, tehát magas szintje esetén lehet, hogy nincs elegendő Ca a csontjaidban.
Néztek D-vitamint, mert a kettőnek köze van egymáshoz valahogy.
Néztek 24 órás vizeletet.
Az derült ki, hogy a vesém fele annyi kalciumot ürít, mint kellene, de közben visszafogtam a tejfogyasztásomat, ettől normalizálódott a Ca-szintem (és segített a koleszterinen is), így viszont az orvosok elkezdték letojni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!