Ha beoltatom magam, akkor agymosott vagyok, ha nem, akkor idióta és felelőtlen. Hogy is van ez?
Na kezdődik...
Erről beszéltem, tökmindegy kinek mi a véleménye, mivel nincs konkrét tény elénk állítva, nem lehet megmondani mi a valóság, azért, mert más másképp gondolkozik, miért kell ráerőltetni a saját véleményünket, pláne ilyen stílusban, és miért nem lehet egyszerűen csak elfogadni és tiszteletben tartani? Úgyse tudjuk megváltoztatni a másik véleményét, csak felesleges konfliktust szül.
A kérdés sem azért jött létre, hogy nagyon hozzáértő emberekként megdumáljuk, mi az igazság, hanem erre akartam rávilágítani, hogy milyenek az emberek egymással, ha valamit más másképp gondol.
Kedves kérdező!
Amit a 14-es kommentben írtál, az valóban így van. Én ezt mondom már több mint egy éve. A COVID egy hitbeli kérdést, pont azért, amit te is mondtál, hogy nincsenek tényadataink. Álláspontunkat csak annak alapján tudjuk kialakítani, hogy kinek, mely szervezetnek a szavát tekintjük hitelesnek.
Az pedig az emberi jellem egy szintbeli mércéje, miképp tartjuk tiszteletben mások véleményét, miképp kezeljük azon embereket, akik nem azt gondolják, mint önnön magunk.
Sajnálatos, de amit írsz, egyre több emberre érvényesül: másokra ráerőltetni a véleményt, és ignorálni azokat, akik nem úgy gondolkodnak.
Én azt gondolom, hogy a COVID-nak nem akkor lesz vége, ha az utolsó megszorítások is megszűnnek, hanem akkor, amikor az emberek fejében is rend lesz.
Egy egyetemi előadáson hallottam: egy olyan sokk után, mint pl. a rendszerváltás; 6 hónap, mire a politikai élet rendeződik, 6 év, mire a gazdaság talpra áll és 60 év, mire az emberek fel tudják dolgozni a történteket.
Van még vissza bőven a 60 évből...
# 15
Az egy dolog, hogy a társadalmi érdeket ignorálod, de amint elkapod a vírust és poszt-COVID-od lesz, érinteni fog téged is a járvány...
# 19
Az ismerőseid is ezen az állásponton vannak?
Amúgy a természetes védettség hamar eltűnik, tehát nem feltétlen leszel sokáig ilyen legény. Pláne, ha közben kialakul nálad egy jó kis autoimmun betegség vagy egyéb hasonló. Nálam is hirtelen derült ki, hogy szteroidra van szükségem.
Csak, hogy árnyaljam a képet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!