Ez nem felelőtlenség?
A párom a nagyanyjával lakik együtt, mert más nem tud vigyázni rá és mindig felügyeletre szorul. A páromhoz meg minden áldott héten megy az apja, hogy a mamát ellássa, mert vannak dolgok, amiket csak ő tud megcsinálni.
Mondtam a páromnak, hogy ebbe a vírusos időbe ne menjen az apja 1-2 hétig, üljön otthon a fenekén, a mama meg kibírja. Mennek hozzá szociális munkások, a párom bevásárol neki ha kell, meg beviszi az ebédjét. Mikor mondtam a páromnak, hogy bírják már ki hogy 2 hétig nem megy az apja, akkor az volt válasza, hogy de a nagyanyja tőle nem fogadja el a gyógyszereit (máskor akkor nem tudom, hogy veszi be, gondolom a szociális munkás belenyomja), ő mos rá meg nem tudom mit csinál.
Összevesztünk emiatt, mert szerintem kibírhatnák 2 hétig, a párom meg azzal jön, hogy ne mondjam meg mit hogy csináljon az apja meg hogy kocsival jár meg nagyon óvatos.
Értem, hogy egy 90 éves öregasszonyról van szó, aki nem tud magának mindent megcsinálni de ez nem felelőtlenség?
Meg amúgy az apja elmegy simán egy magánrendelőbe is, én ezt is felelőtlenségnek tartom. Bár, mivel akármi baja lehet, erre még azt mondanám, hogy éppen elfogadható, nehogy túl későn derüljön ki.
Szóval most emiatt vesztünk össze. A párom sehova nem megy, csak az apja megy hozzá minden héten.
Mert szerintem ez önzőség részükről. És ha a nagymama kapna el valamit mert a fia meg unokája átadja neki?
Ez az egyik. A másik meg, hogy ha egyszer azt mondják, hogy mindenki üljön magának otthon, akkor üljön is otthon!
Én nem értem ezt miért nem lehet kibírni... Inkább most ülne mindenki otthon meg lenne óvatosabb, mert akkor annál kevesebb beteg lesz, annál kevesebb esély van a fertőzésre. Akkor nem lesz az, mint Olaszországban.
Időpont ma 09:31
De ő nem családtag. Csak van egy barátja és annak a családjába szól bele. Nincs joga hozzá, hogy megmondja ki mit csinál.
A maradjon mindenki otthon meg kész kabaré. Soka ha akarnának sem maradhatnak otthon. Dolgozniuk kell. Sokan dolgoznak majd munka után mennek haza az otthonukba ahol a beteg idős szülőkkel együtt élnek. kkor ők se menjenek haza vagy mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!