Ha beoltatom magam, akkor agymosott vagyok, ha nem, akkor idióta és felelőtlen. Hogy is van ez?
Szolasszabadsag van,igy mindenki azt ir/mond es gondol,amit akar. Az okosabb ember ugysem all bele a masikba vagy all le vitazni (rosszabb esetben veszekedni) olyannal,akivel nem lehet. El kellene fogadni az embereknek (nem csak a magyaroknak amugy),hogy mindenkinek lehet velemenye. Kulfoldon ugyanugy meg van mindenkinek a velemenye,csak nem a facen nyomulnak,hanem a twitteren vagy redditen.
Ettol a 10 millio virologus meg fociszakerto dumatol meg hanyok. Miert ne lehetne valakinek jo velemenye ezekrol a dolgokrol? Foleg,ha tajekozott a temaban es utana nez a dolgoknak.
Két barátom sem oltotta be magát, én kaptam oltást. Egyikük sem szekál, és én sem őket. Nem hívom őket oltásellenesnek sem. Ők a barátaim. És másképpen döntöttek.
Lehet így is.
Ezen az oldalon viszont elképesztőek az oltást ellenzőek, kamukérdéseket tesznek fel, sértegetik, birkázik az oltást elfogadó embereket. Egyszerúen nem tudom felfogni mi hasznuk származik ebből? Arról én nem tehetek, hogy nem tudnak bizonyos helyekre elmenni, bemenni. Miért jó idegeneket sértegetni?
A te dolgod, hogy beoltatod-e magad egy kísérleti fázisban lévő oltással, amit most tesztelnek (ezt Szlávik is megmondta) és még ez eltart 2023 januárjáig.
Mivel az oltás nem kötelező, ezért mindenki maga dönt. Mindenki a saját egészségéért a felelős.
Viszont jó lenne, ha nemcsak a politikusok által lefizetett szakembereket hallgatnák meg az embereket, hanem a másik oldalt is, ahol úgyszintén sok szakember megszólalt már meg, de őket viszont már megbélyegzik. Na, ezért is hazánk egy diktatórikus ország.
Kedves kérdező!
Vannak, akik tudják értelmesen kezelni a járványt és leginkább annak filozófiai/etikai vonatkozásait, és persze vannak, akik nem. Hogy ki melyik csoportba tartozik, nem azon múlik, hogy ellenzi-e vagy támogatja az oltást; mind a két táborban van ilyen is, olyan is.
Az oltás egy egyéni döntés, ami bármilyen is, illik tiszteletben tartani. Akik nemképesek erre, azok kezdik el szekálni azokat, akik velük nem egy véleményen vannak. A kérdésedben leírtak során azoknak az érvrendszerét írtad le, akik nem képesek tiszteletben tartani a másik hozzáállását. Mindegy, mit csinálsz, mindenkor lesznek olyanok, akik nem képesek elfogadni, hogy ezeket a döntéseket nem ők hozzák meg.
Véleményem szerint 2 dolgot tehetsz:
1. Ignorálod ezeket a filozofálgatásokat
2. Igyekszel olyan emberekkel körbevenni magad, akik képesek túllendülni ezen.
Ha egyik utat sem választod, jön a harmadik; hogy folyton ezen fogsz agyalni, míg be nem kattansz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!