Szerintetek a covid oltások kihathatnak a gyerekvállalásra?
Már rég be lennénk oltva a férjemmel, de kb 1,5-2 év múlva szeretnénk egy kistesót összehozni, ezért tartunk beadatni a covid elleni oltást.
Egyrészt a család főorvos ismerőse (ahogyan más orvosok a közvetett környezetünkben) gyereket tervezőknek nem javasolja, másrészt rengeteg nőnek felborította a ciklusát az oltás, ezért szerintem biztosan kihathat a hormonháztartásra. Mivel nekem alapból eltér a menstruációm az átlagtól (erős görcsök, bő vérzés), ezért még inkább tartok attól, hogy következménye lehet. Viszont ki tudja, lehet a covidnak meg még súlyosabb lenne, ha újra elkapnám.
A tüskefehérjés oltásoktól azért is tartok, mert félek, hogy megzargatja a DNS láncot és ezáltal akár kárt tehet a születendő babában. Bár nem vagyok hozzáértő, nem tudom ez hogy működik.
Az orosz vakcinában nem bízom, a kínai meg nem sokat ér.
Nektek erről mi a véleményetek? Oltatnátok a helyünkben?
Nő vagyok. PCOS-sel. És fogamzásgátló tabletta nélkül menzeszem sincs. Tudom előre, hogy alapból örülhetek, ha gyerekem lesz, de eszembe nem jut szón aggódni, hogy majd éppen az oltás fog ezen rontani. Ennyit a marha nagy szerencsémről.
A többi meg szín tiszta tudomány. Ha azt sem tudod, mi a különbség az RNS meg a DNS között, akkor hiába magyarázza neked bárki, hogy nem fog semmit csinálni az oltás a dns-eddel. Ha nem akarod, akkor ne oltás be magad és kész.
Nem fogja senki rád erőszakolni.
"Hagyjuk már a baromságot. Mégis hogy hatna ki egy egyszeri oltás a majd 1.5-2 év múlva tervezett terhességre?
Komolyan nem hiszem már el, hogy ennyire debilek az emberek. Melyik oltás okozott eddig bármit a nemzőképességgel? Ja, hogy semelyik...."
2014, Kenya, WHO tetanusz vakcina. Az oltóanyagok felében volt hCG, talán hogy ne tűnjön fel annyira.
A mechanizmus: "Conjugating TT with hCG causes pregnancy hormones to be attacked by the immune system. Expected results are abortions in females already pregnant and/or infertility in recipients not yet impregnated."
Egy orvostól szerintem elvárható lenne, hogy tájékozódjon, mielőtt teljes bizonyossággal állít valamit.
Ha a szent WHO megteheti ezt egy oltóanyaggal, mire számíthatunk egy profitközpontú gyógyszergyártól? Honnan tudhatjuk, hogy minden egyes fiolában ugyanaz a szer van, és kizárólag azok az összetevők, amik szerepelnek a betegtájékoztatóban? Nálunk ki fogja véletlenszerűen laboratóriumban megvizsgál(tat)ni a felhasználandó vakcinákat? Az ilyen orvosok, mint te, biztosan nem.
Ja, ezek aztán érvek! Reméljük, nem gyerekorvos vagy. Ugyan anyuka, mi baja lenne a babának a szilvapálinkától, hisz a krumplifőzeléktől se volt!😂
Bocsi, de ilyen szakmai érveket nem tudnék komolyan venni, főleg, hogy az állítólagos orvos azt se veszi figyelembe, hogy adott oltásnak nem csak az összetétele különbözik a többitől, hanem a technológiája is. Ami bizony még nem bizonyított.
Oltott terhesek tömegei érkeznek a rendelőbe...Kik, a 80 évesek? Alig pár hónapja kaphatták meg tömegek a 2. oltást is, szóval ezt inkább tartom költői túlzásnak. Olyan nagyon terhesek nem lehetnek, max.pár hetesek, aminek a kimenetele oltás nélkül is kérdéses. Hagy ne legyen már debil az, aki megvárja, hogy azok a gyerekek megfogannak, egészségesen fejlődnek, majd meg is születnek.
Mi is próbáljuk elkerülni az oltast, mert feleségem még szoptat, és kistesót is tervezünk.
A covid már megvolt a családnak, anya és baba kb meg sem érezték. A babánál is csak annyi volt, mint bármelyik kötelező oltás, 1 max 2 nap bágyadtság, és hőemelekdés.
Én kidőltem tőle rendesen, szerintem 35 év alatt életemben tán 5x voltam ennyire vagy jobban beteg, de már túl vagyok rajta.
"A tüskefehérjés oltásoktól azért is tartok, mert félek, hogy megzargatja a DNS láncot és ezáltal akár kárt tehet a születendő babában. Bár nem vagyok hozzáértő, nem tudom ez hogy működik."
Köze nincs a DNS-hez, pláne, hogy mRNS vakcina. Kicsit tájékozottabb kismama ismerőseim beoltatták magukat, és most már nyugodtabban mernek gyereket vállalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!