Epilepsziás kismamák és gyereket tervezők ti milyen gyógyszert szedtek?
Sziasztok,
A történet röviden annyi hogy most diagnosztizáltak epilepsziával miután volt 1 rohamom. (25 éves vagyok) viszont gyerek vállalás elött állunk. A neurológián Levil 500mg írtak fel amit reggel és este kell szednem. Volt aki ezt szedte és úgy esett teherbe? Félek picit hogy lehet valami hatása a magzatra mivel rávan írva a betegtájékoztatóra viszont a gyerek vállalásról nem szeretnék lemondani. Az orvos azt mondta hogy szedhetem viszont még is csak szeretném ha tapasztalt anyukák, kismamák írnának.
Nem tudom miért gondolod, hogy a neurológus debil és hülyeséget mond, de itt a gyakorin meg a bolti eladók és műkörmösök megmondják a tutit.
Fertilis korú, gyermeket tervező epilepsziás nők választandó gyógyszere a levetiracetam és a lamotrigin. Szóval a neurológusod teljesen jó gyógyszert adott.
Szia,
Természetesen nem vonom kétségbe csak még is ijesztő hiszen egy olyan helyzettel kerültem szembe ami teljesen felforgatta az életem és kicsit a terveimet. Inkább csalódott és elkeseredett vagyok bár tudom hogy ez nem a vég. Inkább a mennyiségre vagyok kíváncsi hogy megfelelő-e igaz még csak most kezdtem szedni... De mindenkinek köszönöm ha ír..
Az epilepsziát kezelni kell, terhesség alatt is, mert a rohamok sokkal többet ártanak, mint a gyógyszer.
Nem lesz semmi baja a gyereknek ettől, de gyerekvállalás előtt normálisan be kell állítani a gyógyszerezést.
Én még ugyan nem állok gyerekvállalás előtt, de már volt róla szó a neurológusommal.
Olyan gyógyszert (Lamolep, lamotrigin) írtak fel, ami kifejezetten lányoknak, nőknek van, hogy ne okozzon semmilyen problémát a menstruációval (vagy terhességgel).
Nekem azt mondták, hogy majd ha terhes leszek valami folsav tablettát kell szednem. Nem értek hozzá, mert még nagyon nem téma nálunk.
Konzultálj alaposan nőgyógyásszal és akár több neurológussal is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!