Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nyaki gerinc sérvtől zsibbadha...

Nyaki gerinc sérvtől zsibbadhatnak, és fájhatnak a lábujjaim?

Figyelt kérdés

Azt tudjuk, hogy a nyaki gerincem elég ramaty állapotban van, viszont kb 2 hete folyamatosan zsibbad, és fáj az összes lábujjam, mindkét lábamon.

Gyakorlatilag 0-24-ben, csak az intenzitás változik, terhelésre (állok, vagy séta) sokkal rosszabb.

A jobb lábam nem annyira vészes, de a bal eléggé. Van amikor térdhajlattól lefelé fáj, húzódik, zsibbad az egész.

Fekve, egész jó, csak egy pici zsibbadás van. Ülve változó, de tűrhető. Állva rossz, séta közben nagyon rossz.

Lehet ez a nyaki gerinc miatt, vagy inkább lejjebb lesz a gond?

2021. máj. 26. 17:54
 1/8 anonim ***** válasza:
20%

Nem.

[link]

2021. máj. 26. 17:59
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen komoly gondokat mondjuk nem a gyakori doktoraitól kéne megkérdezned mert ha lebénulsz akkor mi lesz? Hát a gyakorin nem ezt mondták vagy mi? Az ilyen komoly orvosi dolgokkal menj komoly orvosokhoz
2021. máj. 26. 18:09
 3/8 A kérdező kommentje:

Igazad van #2, nem innen várok diagnózist, rajta vagyok az ügyön (bár ez most nem megy pikk-pakk), csupán érdeklődök.

Jó pár éve használom az oldalt, és sokszor vannak hasznos kommentek.

A 12 éves idegsebész professzor Pistikéket pedig ki tudom szűrni.

Én lumbális részre gondolok, de az L5 műtétem 6 éve volt. Kiszakadás előtti utolsó stádiumban volt, nem nagyon volt választásom.

De ennyi idő után a hegesedést azért ki zárnám. Talán alatta egy másik ¯\_(ツ)_/¯ ?

2021. máj. 26. 18:27
 4/8 A kérdező kommentje:

Adok egy kis infót, a nyaki gerincemről, MR alapján konyhanyelven.

Van egy kis meszesedés, csőrképződések, elmozdulás, két sérv közvetlen egymás alatt, és ezek voltak a jó hírek.

A nagyobbik baj, egy harmadik porckoronggal van, itt kiboltosulás van, de mivel a külső gyűrű ép, ez befelé megy a gerincvelő felé. Magát a lágyrészt még nem éri el, de 5-6 millimétert a dura zsákban van.

Az elmozdulással együtt, pedig szépen karöltve szűkítik a gerincvelő csatornát.

Hatásosak voltak a kezelések, a nyakammal nincs is gond (bár már elég régen voltam), de most meg kezdik a lábaim.

Nem tudom, hogy itt rosszabbodott a helyzet, vagy máshol is van gond.

2021. máj. 26. 19:34
 5/8 anonim ***** válasza:
Mi lett veled kérdező?
2022. jún. 6. 20:21
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az érdeklődésedet.

A nyaki kezeléseket folytattuk, de a probléma megmaradt. Aztán év elején készült egy újabb MR a nyaki és lumbális gerincről is. A nyaki az egész jó lett, már csak egy kis lenyomatot hagy a dura zsákon az a porckorong ami befelé ment. A lumbális már kevésbé volt szép. Kiújult a 7 éve műtött sérv, és van egy jelentősebb elmozdulás is, bár az egyenlőre nem igényel beavatkozást.

A derekamra kapott kezelések nem használtak, két hónapja újra műtöttek, de csak a sérvet. Az alap probléma megszűnt, már csak a műtét velejárói vannak. Még egy hónap, és mehetek dolgozni is.

2022. jún. 6. 21:05
 7/8 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy?

Szuper hogy nem adtad fel mentél tovább.Mielőbbi gyors felépülést kívánok neked.

2022. jún. 6. 21:09
 8/8 A kérdező kommentje:
48. Köszönöm.
2022. jún. 6. 21:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!