Hogy létezik, hogy ezen az oldalon ilyen sok az egészséges huszonéves?
Én 28 vagyok. Nekem magas a koleszterinszintem, refluxom van. 10 éve krónikus orrmelléküreg-gyulladással és krónikus bronchitis-szel vizsgálgattak, de lényegében az első tüneteit ráfogták a refluxra, a másodikra adtak szteroidos belégzőt azzal, hogyha elmúlik a köhögésem, vissza se kell menjek. Lényegében azóta se vagyok jobban (jó, az a fajta köhögés elmúlt, de hurutos vagyok állandóan).
Ezen kívül rossz az egyensúlyérzékem, rossz a hallásom és már egy emelettől is jobban "lihegek", mint egy 60 éves vagy egy elhízott.
A környezetemben is van valami betegsége a legtöbb embernek.
A családtagjaimnak is volt betegsége huszonévesen már, súlyos is.
Nem azokkal van gond, akik egészségesek, hanem veled.
NEKED kellene életmódot váltani és a panaszaid nagy része megszünne.
Lehet te nem “hiszel ebben”, de véleményem szerint a testi betegségek leginkább lelki problémákra vezethetőek vissza. A stressz, a szorongás sajnos erősen jelen van az életünkben és ezek betegítenek meg. Persze a genetikai eredetű betegségekkel nem lehet mit kezdeni, de sok betegség erre vezethető vissza. Meg a sok szar tartósított, mesterséges adalékanyaggal felturbózott kajára. Az emberek nagy részének emésztőrendszeri problémái vannak, laktóz- és gluténérzékenység, túlzott gyomorsav és társai.
Alapvetően szerintem a stresszmentes életmód sokat segíthet: szabadban túrázás, meditálás, jógázás, stresszkezelés tanulása. És lehetőleg bio, természetes kaják fogyasztása. Nyilván drágább, mint a nem bio, de az egészség megéri a pluszpénzt.
Volt egy nagybátyám. Idős korában halt meg.
Amíg stresszes helyen dolgozott, tv-t nézett, bulizott , egyszóval pörgött mindig volt valami baja. Hol kisebb- hol nagyobb.
Aztan meghazasodott, és a párjával kikoltöztek vidékre, egy kis farm szerusegre. Mögöttük erdő volt, meg kis patak is. Üvegházat csináltak, hatalmas kertjuk volt. Árultak is. Innentől kezdve, semmi baja nem volt. Ahogy "lelassult " és nyugodtabb élete lett, minden baja elmúlt. Idős korában halt meg, otthon az ágyában.
Nagyon jó volt ott lenni. Olyan "békés" volt, nyugalmat árasztott minden. gyönyörű volt nyáron nagyon szép volt télen. A pénzükből kijöttek, nem voltak gazdagok, de szegények sem.
Valóban van köze a betegségeknek az életmódhoz!
A nagyapám 94 évesen halt meg bánatában, mert egy hónappal korábban meghalt a nagyanyám, 92 évesen. Teljasan egészséges volt, megvolt az összes foga, és soha nem volt orvosnál. Fiatal korában halász volt a TSZ időkben, később pásztorkodott egész nap a szabadban volt.
Teljesen igaza van az előttem írónak, a természetközeli élet és a sok mozgás az egészség és a hosszú élet titka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!