A koronavírus velünk marad, úgy néz ki. Hajlandóak lennétek hosszú távon betartani az alábbi óvintézkedéseket?
Idegenek közötti távolságtartás: a személyes tér (amelybe nem illik belépni) 1,5-2 m-re kiterjesztése, ahol csak mód van rá.
Közösségi terekbe (boltok, közintézmények, munkahelyek, iskolák, óvodák, színházak, mozik, éttermek, különféle szolgáltatók stb...) belépés előtt kötelező kézfertőtlenítés kihelyezett (érintésmentes) adagolókból.
Bármilyen légúti megbetegedés esetén kötelező maszkhasználat, amíg a tünetek fennállnak.
Munkahelytől, iskolától kötelező távol maradás, akinek cseppfertőzéssel terjedő betegsége van, gyógyulásig.
Egészségügyben, szociális intézményekben dolgozóknak kötelező maszkhasználat, amíg a betegeket, bentlakókat látják el.
Külföldi utazás után 1 hét otthonmaradás, vagy kötelező maszkhasználat mindenütt.
Viszont ezek mellett minden visszatérne a normális kerékvágásba.
Aki nem-mel szavazott, miért?
Melyik része vállalhatatlan számára?
Ez nem ide való válasz, mert amit én írtam, abban nincs szó bezárásról.
Továbbá, most sincsenek bezárva az emberek sehova.
Az összes az. Ha nagyon kell választani azok közül, amit írtál az a maszk használat és a kötelező kézfertőtlenítés.
Amiket írtál nem tarthatóak be hosszútávon. Az emberek nagyrésze szeretné már élni a régi életét, mindenféle Covid szabály nélkül. Így én is.
Látjátok, ez a szomorú. Ezt a semmi kényelmetlenséggel járó pár szabályt sem lennének hajlandóak sokan betartani, csakcsupán dacból, mert őket aztán ne korlátozza semmi és senki!
És emiatt fog velünk maradni a vírus, és lesznek még hosszú ideig, vissza-visszatérő jelleggel sokkal szigorúbb korlátozások.
Kérdező, és influenza idején kit érdekelt, hogy hányan halnak meg, kerülnek kórházba? Senkit. Tudom nem összehasonlítható a kettő.... de, ha már van oltás a Covidra, hadd ne kelljen beszabályozva élni.
Sokszor az ilyen agymosottak miatt tartunk még itt ahol.
Ha mindenkit beoltanának, az egész világon mindenkit, és lehetőleg rövid időn belül, akkor tényleg eltűnhetne a vírus. De ez nem fog megvalósulni, ezért itt marad.
Viszont, várhatóan rendesen lecsökken a fertőzöttek száma, tehát lehet lazítani. Amit javasoltam, azok laza óvintézkedések, talán elég lenne, hogy a továbbiakban kordában tartsák a terjedést.
De, mivel ezeket sem lennének hajlandóak betartani az emberek, így a betegek száma fluktuáló jelleggel időnként magas lesz, és ezzel együtt a szigorúbb korlátozások is vissza-vissza fognak térni.
Aztán jönnek azok a mutációk, amik ellen nem védenek az oltások, és kezdhetünk mindent elölről.
Ez nem agymosás, ez szimpla járványtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!