Miért mondják, hogy az óraátállítás ennyire meggyötri az embert?
Túlzó, amit a tudósok írnak. Az emberek amúgy sem fekszenek meg kelnek pontosan ugyanabban az időben. Én egyik nap este 10-kor fekszem, másik nap éjfélkor. Ha szerencsém van, 9 órát is alszom, extrém esetben csak 5-öt. A 80 feletti nagyszüleim sem mindig ugyanannyit aludtak.
Nem értem, hogy 1 óra eltérés miért lenne ilyen nagy dolog. Aki eddig 8 órákat aludt, most pár napig lehet, hogy 7-et fog, az is elég.
Én sem értem. Nekem is fix napirendem van, általában 22-23 óra közt megyünk aludni és bár reggel 6-ra van beállítva az ébresztő, de magamtól szoktam ébredni olyan 5:45 körül.
Múlt pénteken is 5:45-kor ébredtem reggel, majd mentem dolgozni és ma, hétfőn reggel is 5:45-kor ébredtem reggel magamtól és mentem dolgozni. Közben pedig a hétvégén volt egy óraátállítás. Semmi változás.
De egyébként jobban szeretem a nyárit. A télivel már hajnal 2-3 körül világosodna nyáron és melegedne a lakás, rosszabbul lehetne akkor aludni a hajnali órákban.
"ha valakinek 3-kor kell kelni az most kellhet 2-kor, és lehet hogy előtte lévő nap este 21-re ér haza, szóval ha 22-re alszik akkor is az 5 órája helyett csak 4 órája van aludni."
Bizonyára még sosem történt veled olyan, hogy korábban kellett bemenni munkahelyre. Irigyellek, de komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!