Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Koronavírus-fertőzöttként...

Koronavírus-fertőzöttként elengedhetetlen, hogy Aspirint szedjek?

Figyelt kérdés

Csak mert van két gyógyszerem mentális zavarokra (Lamolep, Floxet), amelyekkel nem tudom, mennyire kompatibilis, a háziorvos sem volt képes megmondani. Szombat éjjel ment fel 37,9 fokra a testhőm, ez volt eddig a rekord, tegnap és tegnapelőtt 37,0 és 37,4 fok között ingadoztam, ma nem volt hőemelkedésem; tehát egyelőre relatíve gyenge lefolyásúnak tűnik a dolog, de nem akarom elkiabálni.

Ti mit csinálnátok? (22 éves vagyok, ha ez számít.)

2021. márc. 23. 19:45
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Ügyeletes orvos megmondja, mit szedhetsz, de szerintem (nem vagyok orvos!!!) felesleges hőemelkedésre szedned.
2021. márc. 23. 19:51
 2/9 anonim ***** válasza:
79%
Bocs, * ügyeletes gyógyszerész, nem az orvos
2021. márc. 23. 19:53
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Lázcsillapítót magas lázra kell bevenni. A 37-38 fok közötti testhő csak hőemelkedés, nem láz. Teljesen fölösleges gyógyszerezned magad, ha nem nő 38-39 körülire.
2021. márc. 23. 19:57
 4/9 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem csak, mert elvileg a vérrögképződés megakadályozása is a funkciója lenne ennek, vagy legalábbis hallottam hasonlót, de simán lehet, hogy baromság.
2021. márc. 23. 20:03
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A kórházba ajánlották, és nekem is adtak vérhigitot.
2021. márc. 23. 20:11
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Megelőzésre igen, jó lehet, de ha más gyógyszert is szedsz, mindenképp várd meg vele egy szakorvos vagy egy gyógyszerész véleményét.
2021. márc. 23. 20:14
 7/9 anonim ***** válasza:
29%
Hello, én nem tudom, nem ismerem ezeket, de ha ez olyan influenza-jellegű, akkor szerintem próbáld ki a gyömbérteát, ha valaki tud neked vásárolni; fuzetea -ból van pl gyömbéres előre elkészített is, hátha jó; de amúgy gyömbérgyökérből is lehet főzni és mézet is tudsz belerakni ezekbe, ha kell, de amúgy a fuzes az nekem picit némelyik túl édes, de azért jó.
2021. márc. 23. 20:18
 8/9 A kérdező kommentje:
Tényleg van vérrögképződést gátló hatása a gyömbérteának a Gugli szerint, ezt jó tudni. Mindenesetre sikerült elérnem a pszichiáteremet, aki azt mondta, mehet az Aspirin is. Biztos nem sok mindenkit érint ez a dilemma, de gondoltam, leírom ezeket, hátha valaki tudja hasznosítani az információt. Köszi a válaszokat.
2021. márc. 23. 20:55
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Szintén 22 vagyok. Nekem is felírták az Aspirint. Addig kell szednem, amíg normális nem lesz a testhőmérsékletem.
2021. márc. 23. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!