Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ki hogy áll hozzá az oltás...

Ki hogy áll hozzá az oltás témához? Hogy viszonyulsz a másik oldalhoz ha beadatod/nem adatod be? (Tiszteletteljes, nyugodt válaszokat várok!)

Figyelt kérdés

Nem is feltétlenül, hogy beadatnád-e vagy sem. Inkább az érdekel, hogy ha valaki pont a te nézeted ellenkezőjét gondolja, hogy állsz hozzá? Ha beadatod, hogy állsz ahhoz, aki nem akarja? Ha nem akarod, hogy állsz ahhoz aki be akarja adatni?

(Én úgy állok hozzá, hogy elfogadom a döntését és tiszteletben tartom, noha tudom hogy ellenkező a véleményünk, nem akarom rátukmálni az ellenkezőjét, de elvárom a kölcsönös elfogadást.)

((Mindenkit kérek tiszteletre, nyugalomra és higgadt hangnemre!!!))

2021. márc. 22. 00:43
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
23%
2021. márc. 23. 10:40
 42/63 anonim ***** válasza:
44%

Engem oltáspártiként (decemberben az elsők között regisztráltam) egyáltalán nem azok zavarnak, akik kultúrált formában elmondják a véleményüket, hogy ők nem szívesen szúratnának magukban egy rövid idő alatt kifejlesztett vakcinát. Meg fiatalok, erős az immunrendszerük stb. Ezzel nem érdemes, és igazából nem is lehet vitatkozni. Egyéni vállalás kérdése. És tiszteletben tartom ezt a véleményt is.

Ugyanakkor azok már kifejezetten zavarnak, akik valóban kockázati csoportba tartoznak, és követelik a lezárásokat, meg a még szigorúbb korlátozásokat, miközben adott esetben visszautasítják a felkínált oltóanyagot, mert nekik a "fájzer" kell. Azért döntsük már el, hogy most tényleg félünk a vírustól vagy nem. Persze, be lehet vállalni azt is, hogy amíg ő várakozik akár heteket-hónapokat egy mRNS oltásra, addig megfertőződik, de ez akkor legyen már egyéni felelősség. Emiatt ne tartsanak tovább a lezárások.

2021. márc. 23. 12:17
 43/63 anonim ***** válasza:
47%

Miért ne félhetne valaki a vírustól amellett, hogy lehet hogy neki nem alkalmas a többi oltóanyag, csak az egyik? Nem hinném hogy aki fél az hobbiból várna plusz hónapokat, de ha ellenjavallt a többi akkor mit tudjon csinálni? :D

2021. márc. 23. 12:45
 44/63 anonim ***** válasza:
44%
Erkölcsi kötelezettségemnek érzem az oltás beadatását.
2021. márc. 23. 12:53
 45/63 anonim ***** válasza:
42%

43

Ne ferdítsünk.

-természetesen félhet, félhet bárki, idős, fiatal stb.

-olyan is előfordul, hogy valakinek nem alkalmas egy oltóanyag. Nekik viszont eddig sem kínálták fel azt, amelyiket nem kaphatja. De ezt ne egy politikai híroldal döntse el, hogy kinek mi alkalmas, hanem a háziorvos. Akinek pl. autoimmun betegsége van, az eddig nem kaphatott oroszt. Nem ezekről beszéltem, hanem azokról akik megkaphatták volna bármelyiket, ÉS emellett tovább korlátoznák a fiatalokat, viszont rácsapták az orvosukra a telefont, amikor meghallották, hogy Sinopharm van, mert a fejükben létrejött egy árukapcsolás az ebay, meg alibabáról rendelt szemetek alapján.

2021. márc. 23. 13:12
 46/63 anonim ***** válasza:
62%

"olyan is előfordul, hogy valakinek nem alkalmas egy oltóanyag. Nekik viszont eddig sem kínálták fel azt, amelyiket nem kaphatja"

Ezt honnan veszed? Több ismerősömet is behívták olyan oltásra, amit elvben nem kaphatna. Covid előtt nekem is írt fel a doki olyan gyógyszert, amit nem szedhetek. Ez tök mindennapos, plusz meló utánajárni hogy végül használhatod-e a szert amit a dokitól kapsz.

Egy ideális világban persze, úgy működne ahogy írod.

2021. márc. 23. 13:24
 47/63 anonim ***** válasza:
62%

46

Ez így elég szomorú. Minden csapból az folyt eddig, a háziorvos hívja az oltásra jelentkezőket és rangsorolja életkor, krónikus betegségek alapján őket. Vagy küldi tovább oltópontra, amennyiben már nem fér bele a kapacitásába. Egy ideális világban valóban látnia kellene a felhőben, hogy milyen krónikus betegségei vannak a páciensének. Itt azonban akkor emberi mulasztás, figyelmetlenség vagy adminisztrációs hiba lehetett a háttérben.

2021. márc. 23. 13:30
 48/63 anonim ***** válasza:
10%
Azoknak akik írják, hogy 19 évesen mikor kapnának oltást, már felesleges lesz stb, nekik mondanám, hogy én 20 éves vagyok, semmi olyan bajom nincs ami úgymond előrébb dobhatna a sorban, mégis pénteken oltanak. Úgyhogy ne ez legyen a kifogás.
2021. márc. 23. 13:47
 49/63 anonim ***** válasza:
100%

Én a nyájimmunitásra esküszöm, nem a sebtiben összetákolt kétes vakcinákra!

Egy kis pozitív hír az oltásért remegőknek (amit érdekes módon a média nem kap fel különösen...)

A természet versenyez az oltás ellen: Csordaimmunitas előnyöket teremt

Forrás: [link]

Jó hír: Az osztrákok is sikeresen haladnak a csordaimmunitása felé.

A lakosság 30 százaléka már így, ilyen modon védve van.

Médiafogyasztóként gyakran kell fáradságosan gyűjteni a tényeket a témákról. Mert nyilvánvalóan már nem része az újságírói hitvallásnak a jelentések nagyobb egészbe ágyazása, következtetések levonása és a háttér megvilágítása.

Magas aránya az emberiségnek már természetes módon immun

A tiroli napilap egyik cikke jelenleg nagyon informatív. Először egy mainstream közeg azt írja, hogy a koronavírus ellen már a populáció „15-30 százalékát” is immunizálni lehet.

Másrészt, ha megnézzük a jelenlegi oltási arányszámokat, amelyek szerint az osztrák lakosság mindössze 3,3 százaléka kettős oltást kapott, azaz teljes oltásvédelmet kapott, akkor észrevehető, hogy a természet sokkal gyorsabb, a népességet a Covid 19 betegség következményektől védeni.

Stabilabb immunitás természeténél fogva.

És van egy második jó hír a lakosság magas, természetes védettségű részére: Az Innsbrucki Egyetemi Klinika tanulmánya szerint a koronából felépült emberek stabil, hosszú távú immunitással rendelkeznek. Florian Deisenhammer tanulmányigazgató januárban azt mondta:

Nem kell aggódnia az immunrendszer általi újbóli fertőzés, mutációk vagy tovabbterjesztese miatt.

Kilépési stratégia a kormány számára

Az immunitás a legjobb védelem önmagad és mások számára. És a legjobb dolog a természetes immunitás, ahogy Deisenhammer megjegyzi. Végül is immunizálási szempontból egy "betegség, amelyben szenvedtél, sokkal hatékonyabb, mint egy oltás".

2021. márc. 23. 17:09
 50/63 anonim ***** válasza:

A megadott link nem létezik.

Ausztriában november óta másként alakul a járvány. Nem tudom miért. De:

Jelenleg újra a felszálló ágban tartanak, mégha a mutatók jobbak is mint nálunk. A görbét figyeld, de az utólsó napot.

Lásd:

[link]

2021. márc. 23. 17:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!