Ki hogy áll hozzá az oltás témához? Hogy viszonyulsz a másik oldalhoz ha beadatod/nem adatod be? (Tiszteletteljes, nyugodt válaszokat várok!)
Nem is feltétlenül, hogy beadatnád-e vagy sem. Inkább az érdekel, hogy ha valaki pont a te nézeted ellenkezőjét gondolja, hogy állsz hozzá? Ha beadatod, hogy állsz ahhoz, aki nem akarja? Ha nem akarod, hogy állsz ahhoz aki be akarja adatni?
(Én úgy állok hozzá, hogy elfogadom a döntését és tiszteletben tartom, noha tudom hogy ellenkező a véleményünk, nem akarom rátukmálni az ellenkezőjét, de elvárom a kölcsönös elfogadást.)
((Mindenkit kérek tiszteletre, nyugalomra és higgadt hangnemre!!!))
#11: Miért, eddig is hazaküldték vakbélgyanús eseteket a kórházból, csak mert amíg nincs életveszélybe, nem műthetik meg?
Igen, tudom, eddig is voltak műtétek, meg kezelések, amikre sokat kellett várni.
De például eddig infarktus és stroke után volt rehab azonnal, hogy a dolgozó visszatérhessen a munkájához! Most ez sincs...
#12: Ez nem hit kérdése, ezt úgy hívják, hogy tudomány! Bár tudom, ennek a megértéséhez némi agyi kapacitás is szükségeltetik... Csak az a baj, hogy ennek hiánya emberek halálával jár.
#14: Azért neked, mert azt írtad, nem akarod magad beoltatni, és még azt is akarod, hogy emiatt ne szenvedj semmilyen hátrányban, ennyi...
Egyébként nem tudom, honnan veszed az 1-2 évet. Egyre több gyártó vakcinája kerül piacra, szerintem nyár végére elérhető lenne a 70%-os átoltottság. Persze csak ha lesz rá elég jelentkező.
2es érték egyet. De! Egészségügyis vagyok,így kötelezettségemnek érzem a pontos tajekoztatást és az oltás mellett kampányolni, csak ha kérdeznek. Magamtól már nem kezdek bele. Az nem vezet célra. Nem erőszakosan, nem szájba rágósan, nem ismetelgetem magamat, 1x elmondom, ha "hülyeségeket valaszol rá, visszaveszek es nem erőltetem,
de az alaptézisem az, hogy mindenkinek be kellene oltatnia magát, nem csinálnék ebből kérdést, hogy kéri /nem kéri. Melyiket. Kötelezővé tenném, mint a gyermekkori oltasokat. A tuleles miatt, a környezetem vedelme miatt, hogy vegre vege legyen ennek az 1 éve tartó agyremnek!
Ezt el is szoktam mondani. (sokan biztos lepontoznak emiatt a kijelentesem miatt, bár a kerdesedre valaszolok csak).
Nagyon-nagyon nehezemre esik, nem minősíteni a máshogy gondolkodókat, oltás elleneseket, "következmenyektol, mellekhatasoktol tartoktol" azt sem tudják miről beszélnek,ha látnak mi van jelenleg a kórházakban nem beszélnénk ilyeneket. Hanem könyörögne az oltasert. Ilyen esetben csöndben maradok, ez a taktikam. Csak akkor reagalok, ha nagyon muszáj, es akkor is csak annyit h nem igy gondolom, ahogy te, de tiszteletben tartom a velemenyed(régen fortyogtam ilyenkor, mostmar immunisabb vagyok rá)
Sztókra rehab, miről beszész?
Nejem jóval a covid előtt kapott sztrókot. Első nap nem ismert fel, nem mozgott a baloldala, másnapra már jóval jobban volt, harmadnap kiengedték.
A zárójelentésben voltak javaslatok gyógyszerezésre, különböző vizsgálatokra, amikre elküldte a háziorvos, úgy három hét után valamelyik szakorvostól kapott egy javaslatot gyógytornára. Ennyi.
Egyébként kedden megyünk mindketten szputnyikra.
Nem lesz bekényszerítve mindenki. Ha nem akarod nem kapsz.
Maximum bizonyos helyeken megkövetelik majd az oltási igazolványt. Pl.: egyes repülőjáraton, esetleg fesztiválokra nem engednek be, vagy egyes munkhelyek megkövetelik, ki tudja.
Lehet hogy egyes országokba sem utazhatsz, mint ahogy most se egyes afrikai országokba sárgaláz oltás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!