Mit élhetnek át szegény egészségügyi dolgozók most?
Mondok értük egy imát.
Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a Te neved,
jöjjön el a Te országod,
legyen meg a Te akaratod,
amint a mennyben, úgy a földön is.
Mindennapi kenyerünket
add meg nekünk ma,
és bocsásd meg vétkeinket,
miképpen mi is megbocsátunk
az ellenünk vétkezőknek,
és ne vigy minket kísértésbe,
de szabadíts meg a gonosztól,
mert tied
az ország, a hatalom és a dicsőség
mindörökké. Ámen.
Kösz.
A halál szaga nem csap meg, mert 4 hónapja nem érzek szagokat(kösz, korona!).
Hogy mit érzek? Fáradságot, kilátástalanságot. Itt van mellettem az új szerződés, hétfőig le kell adni, vagy megszűnik a jogviszonyom. Most éppen abban a fázisban vagyok, hogy nem írom alá, nem szeretnék többet az eü-ben dolgozni. Délután azon voltam, hogy aláírom, mert erre tettem fel az életem. Plusz mi lesz a kollégákkal, akiknek ezt a rohamot bírni kell. Ha én nem írok alá, akkor nekik lesz többletmunka. Jó, hogy ez az új szerződés elvonja egy kicsit a figyelmet a Covidról. Hogy milyen a Covid? Az a legnagyobb baj vele, hogy kiszámíthatatlan minden percben. Jön a mentő, jó állapotú beteg kicsit köhög, lázas. 2 óra múlva gépen van, másnap halott. Búcsú nincs, a családot telefonon értesítjük. És akkor ha van 5 percem, ránézek a Facebookra. Ott a sok oltásellenes, politikai vitázó, önkéntes infektológus. Fiatalok lázadnak, hogy nincs nyitva semmi. De azért az utcán bandázni lehet. Sírni tudnék, amikor megyek dolgozni és tömött sorok állnak a plázánál, fiatalok szívnak közösen cigit és isznak egy üvegből. Akkor én miért zsilipeljek sírva minden nap? Már előre látom, hogy ezt is feleslegesen írtam meg, mert 2 percen belül jönnek, akik lehurrognak, lepontoznak. Nincs vírus, nem kell oltás és különben is...
Köszi, hogy meghallgattatok virtuálisan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!