Jogosult vagyok egészségügyi ellátásokra?
Nyàr óta most jutott az eszedbe?
Most szigorítottak azokkal akik nem fizetnek tb-t így nem tudok rá válaszolni.
Tavaly mikor megszűnt a munkahelyed utána még 120 napig még volt biztosításod és utána neked kellett volna fizetned. Az új jogszabály szerint nem tudom hogy látnak el tb nélkül.
"Az új jogszabály szerint nem tudom hogy látnak el tb nélkül."
Mindenhol fizet az ellátásért. A háziorvosnál is, továbbá minden gyógyszert teljes áron kap.
Új Tbj. 22. § (1) Egészségügyi szolgáltatásra jogosult - az e törvény szerint biztosított, valamint a 3. § szerint egészségügyi szolgáltatásra jogosult személyeken túl - az, aki
a) csecsemőgondozási díjban, örökbefogadói díjban, gyermekgondozási díjban, baleseti táppénzben, baleseti járadékban részesül...
Ráadásul csak február közepétől nézik, hogy ki fizet és ki nem.
(Kormányhivatal)Egészségbiztosítási osztályon rá kellene kérdezni, hogy mi a baj a tb-del.
"De kapom a GYED-et"
Bocs, ezen átsiklottam, akkor utána kell kérdezni, mert lehet, hogy csak adminisztrációs probléma van.
Mind a régi, mind az új Tb. szerint sem kell fizetni egészségügyi szolgáltatási járulékot, ha a fenti ellátásokat kapod. A munkahelyed hülyeségeket beszél.
Valami adminisztrációs gond lehet, kezdeményezz adategyeztetést a NEAK-kal. Kormányhivatalokban találod őket. Orvosolják majd a hibát.
"Még nyáron felhívtam a kórházat, hogy írássak fel gyógyszert, ott kérdezték, hogy tudom-e, hogy nincs rendezve a TB-m"
Nyár elég régen volt, lehet, hogy azóta már rendeződött a "technikai hiba". Mielőtt nekiindulsz feleslegesen ügyet intézni, kérdezd már meg a háziorvosod, hogy Ő mit lát a rendszerben jelen pillanatban. Ha piros lámpás vagy, akkor indulj neki, ha zöld, akkor felesleges felkelned még a székből is emiatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!