Hogyan tudok visszaszokni a normális idejű alvásra? Nappal alszok, éjszaka vagyok fent.
Egyetemista vagyok, stresszelek nagyon a vizsgáim miatt és sportolni sem járok már 2 hónapja.
Mostanra odáig fajult a dolog, hogy fent vagyok reggel 7-9 ig kb, hiába feküdtem le ma is 1-kor, azóta tv-zek csak meg telefonozok. Néha letettem 30 percekre, de nem ment az alvás.
Ha sikerül elaludnom, 3-4 körül kelek, de néha visszaalszok 6-7 ig is akár.
3 napja csináltam olyat, hogy kihagytam egy alvást, hogy hátha fent tudok maradni 9-10 ig és akkor reggel időben fogok kelni.
Viszont kb 4-5 között feladtam és 1 mp alatt elaludtam.
Viszont felkeltem 11 kor, és semmi értelme nem volt így.
Az a baj, hogy tanulni sem tudok így, mert a fejem iszonyat fáj az alvástalanság miatt, és este amúgy sem tudok tanulni.
Mit tegyek, hogy visszaálljon minden?
Kb 23-9 között szeretnék aludi.
A felkelés nagyon nagyon nehezen megy, vagy hogy 2 órán át szól az ébresztő, de ahogy kinyomom, alszok tovább.
Ha álmosan kelek fel, az egész napomra rányomja a bélyeget, haszontalan leszek és ég a szemem egész nap.
Pont most írtam egy hasonló választ. Neked is hasznos lehet
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__..
A nappali alvást el kell hagyni bármilyen nehéz is és csak este vagy éjszaka aludni.
De a tévét se kapcsold be mert csak idegesít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!