Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Létezhet, hogy a pcr teszt...

Létezhet, hogy a pcr teszt más vírustörzset mutatott pozitívnak?

Figyelt kérdés
Egy nagyon idős rokonomat 1 hete tesztelték, 2 nappal később jött az eredmény, pozitív Covid. Annak a hétnek az elején már köhögött, szóval vélhetően korábban kapott el - isten tudja igazából már, hogy - mit. Némi száraz, majd hurutos köhögésen kívül semmi tünet, se láz, se íz/szaglásvesztés, se levertség, se étvágytalanság, tökéletes véroxigénszint, pulzus, minden. Hétvége óta én felügyelem, rajtam sem jelentkezett eddig semmi. Nem akarom elkiabálni a dolgot, tudom, hogy bármi lehet még, de mostanra kicsit elgondolkodtam rajta, hogy biztos azzal a koronavírussal van-e dolgunk, amit idén ismertünk meg? Ha bárkinek volt hasonló tapasztalata, kérem ossza meg. Köszönöm.

2020. dec. 3. 11:43
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
30%

Hogy konkrétan milyen vírusa van az illetőnek, azt csak vérből lehet megállapítani.

Ez a teszt csak azt mutatja meg, hogy van valamilyen vírus fertőzésed, ahogy mások is írták feljebb.

Bocs, h ezt írom, de ezzel nagyon sok olyan embert meglehet etetni, mivel halvány lila lövése sincsen ezzel kapcsolatban, de legalább tájékozódnának valahol........

2020. dec. 3. 12:15
 12/28 anonim ***** válasza:
60%

@5 Meg kell várni a PCR-t.

Az is tévedhet, de kisebb eséllyel, mint ezek a gyorstesztek.

Mindenesetre bárhogy elkaphattad, felszedhetted különböző felületekről, hacsak nem az Antarktiszon élsz, biztos több, mint két alkalommal. Még ha karanténban is vagytok, kaját valahonnan szerezni kell. Bár igaz, hogy kis eséllyel, de hát a lottót is meg lehet nyerni...

2020. dec. 3. 12:17
 13/28 anonim ***** válasza:
88%

@11 Ha a tanulóvezető kommentelő által linkelt antigén gyorstesztre gondolsz, akkor SINCS igazad. Az antigén gyorsteszt kifejezetten az adott vírus, azaz jelen esetben az új típusú korona antigénjét mutatja ki.

Bizony, jó lenne tájékozódni, csak nem az ufomagazin szintű oldalakról...

2020. dec. 3. 12:24
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Most olvastam a bővebb írásodat.

Írd majd meg, hogy mi lett, mert tényleg marha szerencsétlen lennél, ha így elkaptad volna. Ha esetleg mégis pozitív lenne a PCR, akkor valószínűbb lenne, hogy az is tévedett:D

2020. dec. 3. 12:31
 15/28 anonim ***** válasza:
55%

Azért nem csodálom ha az emberek fejében egy kicsit káosz van , mert sajnos mit várjunk akkor amikor még márciusban a nyunyóka néni és a Jakab Feri azt kommunikálták, hogy az ég adta világon semmi értelme nincs a maszkhordásnak, miközben rá egy hónapra már utasították az embereket , hogy bizony mégis hordani kell.

Rendben van mondják azt, hogy emberek nincs elég maszk, készlethiány van, de azt mondják, hogy nincs értelme...

Az én szememben pl a Jakab Feri itt vesztette el a hitelességét, mivel én saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy amióta influenzaszezonban hordom a maszkot, azóta nem betegedtem le, előtte minden telet végigbetegeskedtem...

Nekem mondhat bárki bármit, én úgysem hiszem el, hogy engem nem véd meg mert igenis megvéd, az lehet hogy nem 100% -osan de bizony valamilyen szinten véd.

[link]

Itt egy 2018-as cikk pl. írja is, hogy bizony bizony védelmez is a maszk, ha helyesen használod..

Nekem ne mondja már senki, hogy pl amikor ülök a buszon és valaki beleköhög az arcomba akkor mindegy , hogy full dózisban kapom a po..fámba vagy nem...

Én mindig azt vallottam józan paraszti ésszel belegondolva, hogy ha folyamatosan full dózisban kapom a vírust, beleköhögnek meg lehelnek az arcomba az emberek , akkor nyilván a kis immunrendszerem nem tud ellene folyamatosan küzdeni és előbb-utóbb lebetegszem, viszont ha kisebb mennyiségben kapom akkor talán azzal még meg tud küzdeni..és most mondhatjátok, hogy hülyeség, de olvassátok el, hogy ezt is mondják már a virológusok, hogy nem mindegy az sem, hogy milyen dózisban kapod a vírust.

Illetve még azt gondolom hogy nagy a sötétség ami a maszkokat illeti, mert pl. az FFP3 maszkok ugyebár majdnem 100% -osan megvédik azt aki hordja, viszont másokat meg pont hogy nem védenek meg a viselőjével szemben...

Mégis a szülészeteken pl az FFP3 maszkkal engedik be csak az apukákat a szülésre. Nézzetek ennek is utána , ha nem hiszitek el..

Illetve ne csodálkozzunk azon sem, hogy sokan azt gondolják, hogy ezek a gyorstesztek más vírusokra is reagálhatnak mert pl a webbeteg oldalon is ezt írják és sokan azt gondolják, hogy azért az is hiteles amit ott írnak.

Na látjátok ezt pl . még én magam sem tudom eldönteni, hogy hihetünk e annak amit itt írnak avagy sem.

[link]

2020. dec. 3. 13:02
 16/28 anonim ***** válasza:

[link]

Itt van itt írja, hogy ffp3 maszk szükséges többet között ahhoz, hogy az apuka benn legyen a szülésnél, miközben

[link]

Itt azt írja: az FFP3 szabvány nem jelenti azt, hogy a maszk orvosi használatra is alkalmas lenne, mert ugyan megvédi az orvost a betegektől, viszont fordítva ez nem igaz: az FFP3 alól kifelé szabadon jöhet a tüdőből a levegő.

És ezeket több helyen olvastam már pl. hogy az ffp3 az téged véd de másokat meg pont hogy nem...

Szóval...hát igen most hogy mi az igazság, azt már mindenki maga döntse el.

2020. dec. 3. 13:10
 17/28 anonim ***** válasza:

Természetesen téged IS véd, de elsősorban a te szádból, orrodból kirepülő cseppek megfogásában "jeleskedik".

Kb. mindenben egyetértünk amúgy, amit írtál.

A webbeteges cikkben írtakat nem csak úgy kitalálták, ált. hozzáértők írnak oda. Ott a vértesztről van szó, tudtommal neked nem az volt.

2020. dec. 3. 13:18
 18/28 anonim ***** válasza:
53%
Humpukk az egész, a PCR tesztek teljesen megbízhatatlanok.
2020. dec. 3. 14:47
 19/28 anonim ***** válasza:
de de nekem a vérteszt lett pozitív, itthon nálunk volt pálcikás gyorsteszt. Most fognak jönni hamarosan a mentősök és ők is tesztelnek..gondolom a PCR teszt a legpontosabb, amit ők csinálnak.
2020. dec. 3. 15:33
 20/28 Metionin ***** válasza:
Nem. A PCR tesztnél 1 pozitív kontroll van (tehát a keresett vírus rns/dns-e attól függ mi van neki) és azt nézik hogy az van-e a mintában vagy nincs. Attól még más vírus egyidejűleg lehet a betegben, csak a gélen ez nem látszik mert nincs mellette más pozkontroll amihez viszonyítani lehet.
2020. dec. 3. 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!