Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Létezhet, hogy a pcr teszt...

Létezhet, hogy a pcr teszt más vírustörzset mutatott pozitívnak?

Figyelt kérdés
Egy nagyon idős rokonomat 1 hete tesztelték, 2 nappal később jött az eredmény, pozitív Covid. Annak a hétnek az elején már köhögött, szóval vélhetően korábban kapott el - isten tudja igazából már, hogy - mit. Némi száraz, majd hurutos köhögésen kívül semmi tünet, se láz, se íz/szaglásvesztés, se levertség, se étvágytalanság, tökéletes véroxigénszint, pulzus, minden. Hétvége óta én felügyelem, rajtam sem jelentkezett eddig semmi. Nem akarom elkiabálni a dolgot, tudom, hogy bármi lehet még, de mostanra kicsit elgondolkodtam rajta, hogy biztos azzal a koronavírussal van-e dolgunk, amit idén ismertünk meg? Ha bárkinek volt hasonló tapasztalata, kérem ossza meg. Köszönöm.

2020. dec. 3. 11:43
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
47%

Én is épp ezen agyalok már napok óta, mert nekem is pozitív lett a gyors tesztem, viszont tényleg ha én elkaptam, akkor azt gondolom, hogy akkor tényleg semmi értelme a maszkviselésnek a kézfertőtlenítésnek stb, mert az utóbbi 2 hétben 2 helyzetben kaphattam el, és akkor is dupla maszkban voltam. Folyamatosan figyelem magam hétfő óta, és igazából a szokásos téli megfújta az arcom a szél és kicsit begyulladt az arcüregemen kívül nem tapasztalok tünetet. Páromnak szintén semmi baja.

Itthon csináltunk másik tesztet , nekünk ilyen pálcikás van és az mindkettőnknek negatív lett.

Hétfő óta várom, hogy kijöjjenek tesztelni, majd meglátjuk mi lesz.

Én nagyon bízom benne, hogy fals pozitív volt...

2020. dec. 3. 11:56
 2/28 anonim ***** válasza:
81%

?? Nem lehet.

Az a kevés tünete teljesen passzol egy (egyelőre!) enyhe lefolyású

koronára. Ha tényleg nagyon öreg, akkor szerencsés, hogy ennyivel megússza.

2020. dec. 3. 11:59
 3/28 anonim ***** válasza:
36%
Érdemes tudni, hogy négy különböző humán koronavírus folyamatosan jelen van az emberekben: HCoV-229E, HCoV-OC43, HCoV-NL63, HCoV-HKU1. A tesztek, amelyekkel kiszűrik a pozitívakat nem képes megmondani, hogy az egyén az új SARS-CoV-2-t vagy valamelyik régi koronavírust hordozza. Így sok teszteléssel gyerekjáték sok koronavírus pozitív embert találni...
2020. dec. 3. 11:59
 4/28 anonim ***** válasza:
65%

@1

- a maszk elsősorban másokat véd tőled

-a gyorsteszt sokkal kevésbé megbízható, mint a pcr, úgyhogy ha a pcr negatív lett, akkor valószínűleg a gyorsteszt tévedett.

2020. dec. 3. 12:02
 5/28 anonim ***** válasza:

nem pcr volt a másik, vagyis nem hivatalos. Ez is egy gyorsteszt , csak ez pálcikás, orrbadugós. A hivatalos PCR tesztem még nem volt meg.

Ilyen van nekünk itthon,és ez lett negatív nekem is és a páromnak is...

[link]

2020. dec. 3. 12:05
 6/28 anonim ***** válasza:
69%

@3 Milyen kár, hogy ez úgy hazugság, ahogy van:(

A PCR a vírus RNS-ét mutatja ki, ezáltal nem zavarodik össze pár másik vírustól, még ha az ő RNS-ük jó pár szakasza egyezik is.

2020. dec. 3. 12:10
 7/28 anonim ***** válasza:
85%
Felesleges a teszt megbízhatóságán agyalnod, ha nem tudsz egy pontosabb tesztet elvégeztetni (nem fogsz tudni), logikailag nem fogod tudni kizárni hogy fertőzött, vagyis úgy kell viselkedned mint egy fertőzöttel. Sokan tünetmentesek, te is elkaphatod tünetmentesen, vagyis mintha semmi nem történne, csak te is tovább tudod adni másoknak, és ők már megbetegedhetnek.
2020. dec. 3. 12:10
 8/28 anonim ***** válasza:
35%

4-es azért én biztos vagyok benne, hogy valamilyen szinten engem is véd, mert éve óta hordom és ennek köszönhetem , hogy nem betegedtem le azóta telenként. Előtte minden évben lebetegedtem.

Nekem bizonyított és akkor még nem volt covid meg ilyesmi.

No de tényleg tehát ha a saját esetemet nézzük akkor több mint egy hete dolgoztam együtt egy másnapra tüneteket produkáló kolléganővel , viszont dupla maszkban az egyik a sebészi maszk rá is volt ragasztva az arcomra és arra még húztam egy szövet maszkot és mivel én már sejtettem , hogy a kollegina pozitív ezért direkt ügyeltem rá, hogy elkerüljem, ha megfogtam valamit utána rögtön fertőtlenítettem a kezem stb stb..

Ezen kívül csak vezetni voltam 50 percet az oktatómmal, szintén dupla maszkban és hát ott is ki-be szálltunk az autóból , tehát folyamatos volt a levegőcsere, mivel első órám volt és többször is helyet cseréltünk.

Én azt gondolom , hogy ott megfázhattam inkább kicsit, de igazából aznap kapart kicsit a torkom ami másnapra teljesen elmúlott és ennyi.

Azóta csak az arcüregemet érzem, mint mindig amikor hideg éri...Ezért írtam , hogy számomra tényleg érthetetlen , mert a koronás kollégán is végig rajta volt a maszk, én állandóan szellőztettem , lefagyasztottam őket kb szóval nem értem...

Ok párom is elmászkál dolgozni, de ő meg kb végig egyedül van egy irodában.

Anyjával , apjával találkozik, de apja is home offiszos , ha elkapná tuti nem tünetmentesen vészelné át, szóval azért én ezt is kizártnak tartom jelen esetben.

Ezen kívül szinte sehol nem voltunk, csak az erdőben kirándulni.

2020. dec. 3. 12:13
 9/28 anonim ***** válasza:
64%
Úgy értem a hivatalos PCR teszt a kegpontosabb legjobb tudomásom szerint, a gyorstesztek pontatlanabbak. És nem mutat ki más törzseket, mert azok a törzsek másak, ennyire nem hülyék a tesztkészítők.
2020. dec. 3. 12:13
 10/28 anonim ***** válasza:
7-es nyilván nem megyek sehova én itthon vagyok, várom hogy kijöjjenek hivatalosan tesztelni, viszont párom mehetett dolgozni.
2020. dec. 3. 12:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!