Mit jelent a tüdő leforrázása, és honnan tudom, ha leforrázom a tüdőmet?
Én nem bírok sosem hideget inni, nekem akkor megfájdul a torkom és akár még másnap is fájni szokott.
A barátom meg minden üdítőt majdnem jéggé fagyaszt a hűtőben, és úgy issza. Neki nincs baja tőle.
Én ezt még sosem hallottam. :O
Én simán iszom jéghideg vizet, de még soha semmilyen bajom nem volt tőle.
Ha nagyon ki vagyok melegedve és jéghideget iszom, akkor maximum egy megfázást tudok elképzelni.
Utóbbi válaszoló: nagyon okos vagy; egyedül arra nem gondoltál, hogy lehetséges, hogy a nyelőcső a légcső mellett, a tüdők között húzódik; lehetséges, hogy akár hozzá is érhet a tüdőkhöz. Valószínűleg a mondást sem véletlenül találták ki - feltehető, hogy habár lehet, hogy csak közvetetten, de a nyelőcső és a tüdők között történhet hőcsere. Az meg fizikai tény, hogy a nyelőcső és a hideg folyadék között történik hőcsere. Go figure.
A kérdésem az, hogy ha van is számottevő hőcsere a nyelőcső és a tüdők között, akkor árt-e az a tüdőnek, ha hideg folyadékot iszunk. (Azért a geek-eknek kikötöm, hogy azért nem annyira hideget, amitől az ember szervei megfagynak, és a folyadék emberi fogyasztásra alkalmas, csak szimplán nagyon hidegnek érezzük.)
Bugyuta kérdéseket teszel fel és utána még kis is kéred magadnak a kioktató választ. Arról nem is beszélve, hogy hideg vízzel hogyan lehetne már forrázni???
Ti a hűtőben forraljátok föl a tejet?
Ez valami sötét népi duma lehet, úgyhogy kb. annyi igazság lehet benne mint ezekben a népi marhaságokban általában lenni szokott: semmi.
Amikor ki vagyok fulladva mindig várok 10-15 percet és csak utána iszok. Nagymamámtól és édesanyámtól is hallottam ezt, sőt az egyik szomszédunk lánya ebbe halt bele fiatalon..
Szerintem nem szószerint kell venni a "forrázást", egyszerűen csak ezt használják rá.. semmi köze a meleg vízhez.
A COPD nevű betegség amiről te beszélsz. Pl a lovaknál ezt nevezik kehességnek. Gyógyíthatatlan és csak szinten tartani lehet ha életed végéig gyógyszerezed magad. Általános hiba amit lovakkal is elkövetnek a tudatlanok, hogy egy tereplovaglás után lenyergelnek és beengedik a többi lóhoz ahol izzadtan egyből az itatóhoz megy szerencsétlen állat aztán meg jön a tüdőtágulat másnéven kehesség.
Ha egy mód van rá, ne igyál hideget ha ki vagy melegedve vagy megizzadtál (a munkában)
A nyári meleg miatt ha megizzadsz és iszol az nem jelent veszélyt rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!