Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Felelossegre vonhato-e az...

Felelossegre vonhato-e az illeto ebben az esetben? (Bovebben lent)

Figyelt kérdés

Adott egy foberlo, aki bent lakik a hazban, en a haz egyik szobajaban. A szoba peneszes, konkretan az agyam folott egy evekkel ezelotti beazas, ami szet van peneszedve, es, mint kesobb kiderul, a biztositotol mar reg behajtott erte 60ezer ft-ot, de soha nem csinaltatta meg. Ezenkivul a haz tobbi resze is peneszes pl furdoszoba. Hirtelen jott a koltozes es ezek nemis tuntek fel eloszor, a foberlo ugy pozicionalta a dolgokat, hogy ne legyen feltuno, tehat amikor a folyamatos allergias tunetek okait kerestem (amelyek szabad levegon egy ido utan mindig enyhultek), beletelt egy idobe, hogy megtalaljam a penesz forrasat. Amint megtalaltam ezeket, tobbszor jeleztem a foberlonek (aki ugyanebben a hazban lakik), viszont elutasitotta erre iranyulo kifejezett keresemet a tuneteim ellenere is. Tobbszor volt, hogy nemis birtam ott aludni, nem birtam elaludni mar a tunetek miatt, es ismerosoknel kellett meghuzni magam, amig nem talaltam masik alberletet. Na most ez kb masfel eve volt. Ebben az idoszakban kezdtem el jarni tudogyogyaszhoz, ful-orr-gegeszhez, tobbfele szakorvoshoz elmentem, hogy kideritsem, mi okozza a tuneteket, mert eloszor nem tudtam, hogy az allando (es azota fennallo) kohoges pl.ennek az oka. Eloszor rengeteg gyogyszert kaptam, honapokon at, tobb-kevesebb (de inkabb semmilyen) sikerrel, annal dragabban viszont. Miutan semmi nem hatott, a tudogyogyasz vegul mar azt irta az ambulans lapomra, hogy asztmam van. Az allando kohogesem nagyon kimerito, zavaro, jelen koronavirusos idoszakban pedig kifejezetten zavaro es fojtogato, ahogy sokszor szinte kenyszeresen el kell nyomnom, hogy elkeruljem a felhaborodott pillantasokat...

A betegsegnek utanaolvasva is fellelheto, hogy kialakulasaban a rossz levego, penesz, doh jatszik szerepet.

Na most en mindezzel fordulhatok barhova is? Jelenlegi tenyallas szerint a foberlo, akinek a szallasert fizettem (az mar mellekes, hogy szamlat nem adott), orok eletre szolo, gyogyithatatlan egeszsegkarosodast okozott. ANTSZ, barmi? Minek a hataskorebe tartozik ez? Ha jogilag egyaltalan barmilyen szempontbol felelossegre vonhato...

2020. nov. 14. 01:25
 1/3 anonim ***** válasza:
73%

Gondolom a főbérlő nálad a tulajdonost jelenti.

Szerződés nélkül? Ne röhögtess.

2020. nov. 14. 01:38
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem
2020. nov. 14. 04:42
 3/3 anonim ***** válasza:
Igen! Jelentsd fel! Ismerősöm igy járt és megnyerte. Annyi, hogy nála a munkahelyi szállás volt penészes. De azt mondta az ügyvédje, hogy azért mert nem fizetett érte ugyanúgy annak számít, mert a bérébe úgymond benne volt a szállás.
2020. dec. 12. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!