Miért rugdosok éjjel?
Én nem veszem észre, nem ébredek fel rá, de a párom szerint nemcsak simán mozgatom a lábam, hanem szabályosan rúgok, többször is egymás után.
A rossz álmot kihagyhatjuk, már több mint egy hete tart.
Lehet a stressztől? Nem szoktam magam stresszelni, de az elmúlt másfél hónapban nem nagyon jutott ki a jóból.
Napközben nincs gond a lábammal, nem fáj, nem zsibbad, "csak" a párom éjszakáit cseszem el.
Köszönöm a választ, de nem az alvás/ébrenlét határán, hanem mély álomban történik.
Mint írtam, én nem veszem észre, nem ébredek fel rá.
Leesik a vércukrod, ezt a mellékvese egyfajta belső stresszként éli meg, és kortizolt kezd termelni.
Próbáld ki, hogy lefekvés előtt megeszel egy fél, parajdi sóba hempergetett (lehetőleg éretlen) banánt, pár csepp extraszűz olívaolajjal nyakon öntve. Első blikkre hülyén hangzik a sós banán, de nem olyan rossz, mint gondolnád. Sőt!
Ez REM-alvaszavar. A ferjem mellett en nagyon szenvedek.
Egy rendellenesseg, az alvajaras is ide tartozik, de leggyakoribb formaja, hogy valaki almaban beszel es mozog. Akar uvolt, nevet, folyekonyan beszel, keze-laba mozog.
Elvileg alvaslaborban ki lehet mutatni es gyogyszert lehet szedni ra. De ha nem tul borzaszto, jobb, ha a parod elfogadja, megszokja.
Az en ferjem mellol mas megfutamodott volna. O szonokol, ut, rug es kozben nem agressziv.
Normal korulmenyek kozt mikor almodunk, a valosagban nem mozgunk es nem adunk ki hangot. Ezzel az alvaszavarral nincsen meg ez a gatlas.
Oké, neked is köszönöm.
De kiemelném az első bekezdést.
"A nyugtalan láb szindróma gyakori alvászavart okozó rendellenesség, amelynek során az érintettek lefekvés után intenzív késztetést éreznek, hogy megmozgassák a lábukat, rugdaljanak. A panaszok nappal, nyugalomba helyezett lábnál is jelentkezhetnek"
A kérdésben is, és a kommentben is írtam, hogy nem lefekvéskor.
De kiegészítem a kérdést.
Nem szoktam maga stresszelni, de az elmúlt másfél hónapban a párom stroke-ot kapott, alig engedték ki a kórházból, a lányomért (15) kellett mennem a koleszba, mert szét ment a térde. Mindketten szépen javulnak, cserébe most a bátyám fekszik az intenzíven két életmentő műtét után válságos állapotban.
Szerintem azért ezt lehet stresszes időszaknak nevezni.
Ezért kérdeztem, hogy stressz is ki válthatja-e.
Bocs, ha kicsit hosszú voltam, még nem volt ilyenben részem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!