Mit kell tenni férfiként ha egy nő rosszul lesz?
Furcsa kérdés tudom. Lennél egy utcában és rosszul lenne egy hölgy eszméletét vesztené , nem lélegezne újra kellene éleszteni. Én nem merném őszintén mondom mert mi van ha elkezdeném a szívmasszást erre felkel és annyit fog fel, hogy fekszik a földön és valaki taperálja a melle körűl, nincsenek kamerák és ha megvádol, hogy szexuálisan zaklattam? Kabátban lenne, le kellene min. venni mert képtelenség úgy megkezdeni az újraélesztést ha rajta van a vastag ruha.
Férfinél egyértelmű, leszeded a ruhát és kezded a mellkas nyomogatást.
Vagy butaság ez a kérdés?
Nézz utána a laikus újraélesztés protokollnak (BLS). Az illető neme teljesen lényegtelen.
Ezzel amit leírtál legjobb esetben agyhalott beteget kapsz.
Nem a mentőt hívjuk először. Hanem megnézzük biztonságos-e a helyszín. Eztán ellenőrizzük a légzést,ha nincs segítségért kiálltunk, és megkezdjük a mellkaskompressziót.
Mentőt a segítségkiálltásra étkező illető hív. Sajnos mióta van a 112 az ott dolgozó kretének miatt sokkal lassabb a mentőhívás.
Sajnos akármit csinálsz a "vérfeminák" (bocs nem tudok szalonképes kifejezést), miatt kockázatos. Ha ott hagyod, akkor segítség nyújtás elmulatása (és hogyan számolsz el a lelkiismereteddel), ha segíteni próbálsz, akkor "mit tapogatod".
Ha az áldozat (és a járókelők) alap szinten normálisak, akkor minden rendben, ha valamelyik "borult", akkor meghurcolhat, de a kötelességedet tetted.
Hasonló esetet úgy oldottam meg, hogy szóltam egy a közelben tartózkodó tűzoltónak, ő próbálta meg az újraélesztést (sajnos nem járt sikerrel).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!