Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék többet aludni?

Hogyan tudnék többet aludni?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő. Hiába fekszem le időben, fáradtan, felkészülve arra hogy most egy jó nagyot alszom, automatikusan felébredek kb 7 óra alvás után. Ezzel még nem is lenne gond, mert személyfüggő hogy mennyi időre van szükségünk aludni. Viszont én 7 óra alvás után nap közben többször érzem hogy ez kevés volt... és nap közben nincs lehetőségem szundítani.

Lefekvés előtt nyugis zenét hallgatok, narancssárga fényt csinálok, néha nyújtani szoktam kicsit. Könnyen elalszom, éjszaka nagyon ritka hogy felébredek. Reggel viszont nem tudok visszaaludni. Magamtól felébredek, és már csinálom is a dolgomat.

A kérdésem, hogy ebből a 7 óra alvásból hogy lehetne többet csinálni? Van-e valami technika rá?

(ha nem lennék fáradt nap közben, nem lenne gondom ezzel)

2020. okt. 22. 00:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy az alvásoddal van baj. Megeshet, hogy valamilyen rendellenesség nappal tesz fáradtá.
2020. okt. 22. 00:09
 2/6 A kérdező kommentje:
21 éves vagyok, egyetemista. Talán fontos infó. Sokat kell tanulnom, ezért is lenne szükség a több alvásra
2020. okt. 22. 00:11
 3/6 Miss Endzsi ***** válasza:
100%
7 óra igazából elégnek kéne, hogy legyen. Eszel elegendőt, jó minőségben? Sportolni is szükséges rendszeresen.
2020. okt. 22. 00:24
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen, eleget eszek és arra is figyelek hogy pontosan mikor és mit. Heti rendszerességgel futok és edzek, mindig nap közben
2020. okt. 22. 08:19
 5/6 1112 ***** válasza:
Nemtom, lehet, hogy vashiányos vagy, igyál néha hohes c + vasat, vagy mondjuk asszem a joreggelt kekszben is van vas pl. A dobozos hohes+vas az nem tart ki nagyon sokáig, ha nem hűtőben van, az 3-4-5 napot bír, de van ilyen kisüveges is. Amúgy vanank még multivitaminos üdítők , lehe,t hogy más vitaminokból is hiányod van. Vagy például mondjuk az elektroszmog (mindenféle elektronikai eszközök körülötted, pl teló, internet, stb.) is zavarhat téged. Amúgy egyébként a tejivástól lehet álmosnak lenni egyébként.
2020. okt. 28. 23:25
 6/6 1112 ***** válasza:

*A tejet lehet rögtön hidegen is fogyasztani, nem kell felforralni, már felforralták egyszer úgytudom előtte, és utána csomagolták vissza.

Zabkorpában is van sok vitamin, fahéjban, kakaóban, banánban van szelén ami meg pl önbizalmat ad. Egyébként a csokiban is sok vitamin van, de mindent lehet, csak mértékkel, tehát ez fontos, mert ha túleszed magad csokiból, akkor meghízol; tehát napi pár kocka belefér, de ne vidd túlzásba. Alkalmanként amúgy szerintem még a palacsinta is egészséges lehet de egy nap 12 nél tuti ne egyél többet, és ha már azon a héten ettél tizenkettőt, akár így több napra elosztva is, szerintem azontúl többet ne egyél. Amúgy van benne tök jó tojás is, az is egészséges,nagyon tápláló;

Vasat meg még találsz pl: spenot, soska, cékla, ilyenekbenú

Magnézium pl bab mogyoro mák és további ilyen magfélék.

A sima babot én levesben imádom egyébként, de főzelékben is nagyon jó, van még sárgaborso zöldborso lencse, zöldbab jó levesbe is másodikba is; stb.

2020. okt. 28. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!