Milyen betegségre utalhat, ha valakinek alacsony a haemoglobin szintje?
Vérszegénység. Mértékétől függően lehet vészes vérszegénység is.
Ezt az orvos állapítja meg.
Elsősorban vashiány okozhatja. Érdemes vasat, folsavat és c-vitamint szedni, de vigyázva a mennyiségekre.
Attól még te tök jól lehetsz, mert alacsony a haemoglobinszinted, én is jól vagyok, csak ha nem kezelik vitamin, ásvány utánpótlással komoly belsőszervi problémákhoz vezethet, amit nem most fogsz érezni, hanem majd 30 évesen, mintén, pedig kezelnek 15 éve.
Illetve szedem a vasat stb..sokszor vagyok fáradékony és sápadt. Nem jól van a vesém sem, ezt mind ennek tudhatjuk be.Menj csak nézesd meg , mert érdemes. Vagy vizeletet néznek, hogy nem-e gyulladás miatt van, vagy vért vesznek , aztán ellenőrzik azt, hogy csökken, vagy nő -e a haemoglobinszinted.
De szerintem csak vasat kell majd szedned.
Nos ha lány vagy, akkor a mensi is okozhat ilyet, mert akkor alavető a vérveszteség, akkor lehet, hogy elég a mensi alatt szedni majd a vasat.
Még mindig én!
Emiatt fogsz kapni fogamzásgátlót.
A fogamzásgátlót akkor nem adnak , ha rossz a májfunkció, vagy hormonzavarod van, de annak a haemoglobinhoz nincs köze.üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!