Az agyat hogyan kell frissen tartani? Alzheimert, időskori elbutulást megelőzni?
Én ezekről hallottam:
Zsonglőrködés
Keresztrejtvény
Számolás, matek
Nyelvek tanulása (vagy más tanulás)
Logikai feladatok
Írtok még légyszi?
Biztos idézték őt, de elsősorban az EGIS-ben, majd a Richterben végzett ilyen gyógyszerek kifejlesztésével kapcsolatos kutatásokat. És nagyon derűlátó ebben a tekintetben. Szerintem nem ötven év múlva lesz már erre hatékony megoldás, hanem 10 éven belül.
De egyébként a megelőzés mindig hasznos, és jók a memóriafeladatok, meg a táplálkozásnak is van benne szerepe: [link]
A közhidelemmel ellentétben az agyban folyamatosan (bár lassan) képződnek új idegsejtek, amik viszont ha nem vonódnak be kellő számú szinapszisba, elpusztulnak. Az agy "frissen tartására" éppen ezért az egyik legjobb módszer az új készségek elsajátítása. Ideálisan szellemi és fizikai készségeké egyaránt, bár nyilván csak az egyik is jobb a semminél. A rendszeres testmozgás és a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás és pihenés is kimutathatóan jó hatással van a szellemi képességek hosszú távú megtartására.
Szedni a gingkót szokták javasolni megelőző jelleggel, nem tudom ez orvosilag tényleg alá van-e támasztva, de ártani valószínűleg nem árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!