Időskori elbutulás miatt haraphatott?
8 éves magyar vizsla,4 éves kislányra támadt. Eddig soha nem bántotta egy morgás sem volt. Én voltam pont vele. Hát szörnyű volt. 3 éve vigyázok a kislányra/kutyára,soha nem volt még ilyen.Nagyon okos,jólnevelt kutya volt.
Most karanténban van.
8 évesen nem számítanak olyan öregnek a kutyák,enyém 16 lesz na ő öreg.
Vizsla pont nem az a támadós típus.
Valószínűleg volt vmi kiváltó ok.
Nem hiszem. A mi kutyánk "harapta" meg ilyen okból egy rokon néni bokáját, aki segített anyukámnak kacsát bontani, de akkor a kutya már 14 éves és nagyjából vak volt. Azért írtam idézőjelben a harapást, mert már elég kopottak voltak a fogai, és az állkapcsa sem volt erős, sérülést nem okozott,amint észrevette a hibáját továbbállt, nem csócsálta.
A ti esetetekben más lehet a háttérben, lehet a kislány tett egy rossz mozdulatot, ami a kutyának nem tetszett, vagy nagyon benne voltak a jáék hevében. Az is lehet, hogy beteg a kutyus, fájdalmai vannak, és nem jó helyen ért hozzá.
Köszönetet mondhatsz a szülőnek, hogy a kutya még él.
A legtöbb szülő ilyenkor szintén állattá vált volna és szétverte volna a kutya fejét.
Mostantól élete végéig szigorúan szájkosárral kéne sétáltatni/közösségbe vinned. Hogy soha ne fordulhasson ilyen többet elő..
Jézus, pennywise lett a kutyából? :D
Viccet félretéve, nincs olyan, hogy egy kutya időskori elbutulás miatt kiharap egy darabot egy emberből. Ahogy előttem is írták, 100%, hogy valami kiváltotta ezt belőle.
A kislány nem csinált semmi olyat amit ne csinálna minden nap.
A szülők is altatják ha vége a karanténnak.
Nem, 8 évesen ezt kizártnak tartom.
Egyéb idegrendszeri gond lehet, vagy nem megfelelő nevelés/tartás, ill. valami általad nem észlelt kiváltó ok. Ezt így nem lehet tudni, de az biztos, hogy nem időskori elbutulás. Annak sok más előjele is van, és 8 évesen még amúgy sem olyan idős egy kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!