Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Sportolás után fáj a szívem,...

Sportolás után fáj a szívem, és enyhén nehezebb a légzésem. Milyen kivizsgálás lehet még szükséges? (EKG, vérkép, vérnyomás, pulzus mérés, Mellkas X-ray volt eddig)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Már 4. éve először, hogy azt mondták egy EKG vizsgálaton, hogy a képek alapján van egy ,,kis'' tachycardiám. Részletesebb kardiológiai kivizsgálás után se tanácsoltak rá semmit.

2018-ben elkezdtem sportolni elég intenzív heti 2-4 alkalommal, szinte megszakítás nélkül.

1,5 hónapig leálltam a karantén miatt.

Egyik reggel 1,5 hónap után arra ébredtem, hogy zsibbad a kezem (jobb oldal), furcsa érzés van a mellkasomban, ilyen eszméletvésztés érzés. Pár hétre rá rosszabbodott az állapotom. De nem vizsgálatok ki, mert nem gondolták sűrgősséginek az esetem. Végül 1,5 hónap múlva rosszul lettem és elvitt a mentő. (Végtagzsibbadás, Hideg végtagok, és ájulásközeli érzés miatt (ekkor ismerőseim hívták a mentőt)

Jelenleg már nincs végtagzsibbadásom, de a sportolás után továbbra is fája a szívem környéke, a mellkasom, és enyhe légzési nehézség.

Milyen vizságlata lehet még érdemes elmenni? A ,,jó'' EKG képem miatt nem igazán vizsgálnak tovább a kardiológián, A vérnyomásom jó, pulzusom 80 körül szokott lenni nyugvó állapotban átlagosan. (Korábban volt egy szív vérképem, ahol a CK-MB volt 2x magasabb a normál tartománymál)

köszi előre is)

2020. júl. 16. 19:23
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
#20 igen, igazad volt; Erdekes, mert most elkezdtem javulni, bár lassan; irok meg ha esetleg lenne valami update
2020. aug. 3. 13:03
 22/26 anonim ***** válasza:
rendben!
2020. aug. 3. 13:37
 23/26 anonim ***** válasza:
Azt megkérdezhetem, hogy milyen ritmuszavarod van, melyik billentyűddel van a gond?
2020. aug. 13. 09:25
 24/26 A kérdező kommentje:
#23 R0020 a kódja, a billentyűknél nem látok konkrét számot megjelölve.
2020. aug. 13. 09:48
 25/26 anonim ***** válasza:
Sajnos most én fogom bejárni az orvosokat, én is érzek valamit a szívemmel. Napközben átlag 90 a pulzusom, nem tudom miért, nagyon idegesítő, és elég gyakran extrasystolém van (soron kívüli dobbanás.) Nem szeretem az ördögöt a falra festeni, de én mitralis prolapsusra gyanakodok, ez egy enyhébb billentyűzavar. Bár ez születési rendellenesség elég gyakran, de én nem születtem semmi szívbetegséggel. Életem során pedig nem emlékszem olyan eseményre ami károsíthatta volna a billentyűimet (pl. Valamilyen szívgyulladás) hát nem tudom. Ma-holnap megyek háziorvoshoz, már az is lehet hogy majd ő is hallani fog valamit a fonendoszkóppal. Neked pedig jó egészséget, remélem mostmár jobban vagy.
2020. aug. 13. 10:19
 26/26 anonim ***** válasza:
Na azóta voltam 2 orvosnál is, szívzörejt mindkettő hallotta, és ahogy mondtam, a mitrális billentyűnél..:D magamnak és neked is láthatatlanba mondtam meg sajnos. Szóval nekem is van valami a billentyűkkel.
2020. szept. 9. 17:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!