Sportolás után fáj a szívem, és enyhén nehezebb a légzésem. Milyen kivizsgálás lehet még szükséges? (EKG, vérkép, vérnyomás, pulzus mérés, Mellkas X-ray volt eddig)
Sziasztok!
Már 4. éve először, hogy azt mondták egy EKG vizsgálaton, hogy a képek alapján van egy ,,kis'' tachycardiám. Részletesebb kardiológiai kivizsgálás után se tanácsoltak rá semmit.
2018-ben elkezdtem sportolni elég intenzív heti 2-4 alkalommal, szinte megszakítás nélkül.
1,5 hónapig leálltam a karantén miatt.
Egyik reggel 1,5 hónap után arra ébredtem, hogy zsibbad a kezem (jobb oldal), furcsa érzés van a mellkasomban, ilyen eszméletvésztés érzés. Pár hétre rá rosszabbodott az állapotom. De nem vizsgálatok ki, mert nem gondolták sűrgősséginek az esetem. Végül 1,5 hónap múlva rosszul lettem és elvitt a mentő. (Végtagzsibbadás, Hideg végtagok, és ájulásközeli érzés miatt (ekkor ismerőseim hívták a mentőt)
Jelenleg már nincs végtagzsibbadásom, de a sportolás után továbbra is fája a szívem környéke, a mellkasom, és enyhe légzési nehézség.
Milyen vizságlata lehet még érdemes elmenni? A ,,jó'' EKG képem miatt nem igazán vizsgálnak tovább a kardiológián, A vérnyomásom jó, pulzusom 80 körül szokott lenni nyugvó állapotban átlagosan. (Korábban volt egy szív vérképem, ahol a CK-MB volt 2x magasabb a normál tartománymál)
köszi előre is)
#11 újabban már csak ez a mellkasi szúrás marad meg a sportolás után. (enyhe legnezesi nehézség de ez már javult kicsit) kisebb fizikai tevékenység után is sajnos. A legjobban akkor érzem magam ha csak fekszek, pihenek. (De alapvetően nem vagyok fáradt.)
#12 de lehet, bár nem volt vádli görcs vagy hasonló. De kegyetlen erős fejfájásaim voltak egy időben. Egyszerűen semmi se hatott rá. Koponya mr re is emiatt küldtek be. Egyébként kakaót nagyon sokat ittam még mielőtt nem voltak fájdalmaim. Egyszer megprobaltam inni de azonnal elkezdett fájni a fejem. Azóta nem ittam. :/ egyébként banánt nagyon sűrűn ettem és abban is sok Mg van. Esetleg Kalcium hiány, mert laktózerzekeny vagyok. De pont ezért mákot is szotkam enni kb naponta. De köszi a vitaminhiány tippet, az orvosok közül az egyik ugyanezt mondta. A magnézium hiányt.
De akkor sem dől össze a világ ha ez van, nem kell tőle megijedni, legtöbb esetben enyhe billentyű zavar miatt érezni komoly tüneteket, ha már valami súlyos probléma lenne vele akkor arról már tudnál :)
Sok esetben csak megjegyzik hogy van valami a billentyűvel, és semmit sem fognak vele csinálni, az is lehet hogy még gyógyszert sem kapnál rá.
Bocsi, bár még nincs vége, egy 2 hetes EKG-s beküldős teszten vagyok most.
Szivritmuszavart állapítottak meg, enyhe diastoles diszfunkciót, enyhe billentyűhibát, és billentyűelégtelenséget. Bár elvileg sok embernél van ez, és hogy ők panaszmentesek szoktak lenni ilyen diagnózissal főleg 25 évesen. A légézési nehézségem miatt már az is felmerült, hogy hosszútávú covid beteg vagyok, bár nem a kardiológusom által ;( Meg ez a ,,teória'' sok minden mást is megmagyarázna. Egyébként a kardiológusom eredeti diagnózisa az volt tehát, hogy nincs semmi teendő, nem kellene, hogy ilyen panaszaim legyenek ilyen értékekkel. Azt már kezdem feladni, hogy valaha kiderül majd, hogy mi volt május környékén a szívemmel és a mellkasommal, vagy hogy miért volt légzési nehézségem. A terheléses EKG-ra még ráfogok kérdezni, mivel sima lépcsőzéstől is simán ,,túldobog'' a szívem, kellemetlen mellkasi érzést okozva. ;( ha bármi tippet tanácsot írnátok, köszi előre is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!