Sportolás után fáj a szívem, és enyhén nehezebb a légzésem. Milyen kivizsgálás lehet még szükséges? (EKG, vérkép, vérnyomás, pulzus mérés, Mellkas X-ray volt eddig)
Sziasztok!
Már 4. éve először, hogy azt mondták egy EKG vizsgálaton, hogy a képek alapján van egy ,,kis'' tachycardiám. Részletesebb kardiológiai kivizsgálás után se tanácsoltak rá semmit.
2018-ben elkezdtem sportolni elég intenzív heti 2-4 alkalommal, szinte megszakítás nélkül.
1,5 hónapig leálltam a karantén miatt.
Egyik reggel 1,5 hónap után arra ébredtem, hogy zsibbad a kezem (jobb oldal), furcsa érzés van a mellkasomban, ilyen eszméletvésztés érzés. Pár hétre rá rosszabbodott az állapotom. De nem vizsgálatok ki, mert nem gondolták sűrgősséginek az esetem. Végül 1,5 hónap múlva rosszul lettem és elvitt a mentő. (Végtagzsibbadás, Hideg végtagok, és ájulásközeli érzés miatt (ekkor ismerőseim hívták a mentőt)
Jelenleg már nincs végtagzsibbadásom, de a sportolás után továbbra is fája a szívem környéke, a mellkasom, és enyhe légzési nehézség.
Milyen vizságlata lehet még érdemes elmenni? A ,,jó'' EKG képem miatt nem igazán vizsgálnak tovább a kardiológián, A vérnyomásom jó, pulzusom 80 körül szokott lenni nyugvó állapotban átlagosan. (Korábban volt egy szív vérképem, ahol a CK-MB volt 2x magasabb a normál tartománymál)
köszi előre is)
Szerintem nem ártana egy holter, ABPM sem(ezek 24 órás EKG és vérnyomás vizsgálatok) illetve egy szív ultrahang.
Egyébként a panikbetegseggel hogy állsz? Annak is vannak ilyen tünetei.
Rövid ideig tartott, nem folyamatosan volt ez a remeges, neha megjelent, de egyebkent nálam is tippeltek refluxra; A pazaprantolt felirták egy ügyeleten, es úgy vettem eszre, hogy akkor javultak a tüneteim, viszont ma reggel is bevettem egy reflux gyógyszert, es ennek ellenre is ez a mellkas közepe szúrási fájdalom volt, plusz nagyon fura hányinger
Igazából már fogalmam sincs, hogy van meg savam/refluxom, össze visza szedek mindent; A refluxnál ha egyáltalán volt is valaha, soha nem ereztem a savat a nyakam/torkom körül, (tudom milyen erzes, mert valamikor 6 eve volt, ilyen enyhe ego erzes)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!