Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért dobban egy nagyot a...

Miért dobban egy nagyot a szívem mikor levegőt veszek?

Figyelt kérdés
Ma egész nap ezt csinálja,elég íjesztő,máskor is volt már ilyen de nem így folyamatosan.Vettem be Betalocot 10mg de nem használt.Vehetek be mégegyet?Félek h megáll a szívem vagy akármi.

2020. jún. 29. 17:28
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
53%

Szia!

Háziorvostól vagy pedig itt kérdezz:

[link]

(utóbbi időbe telik)

Ha pedig rosszul vagy, akkor mentők!!

2020. jún. 29. 17:36
 2/44 anonim ***** válasza:
100%
Nincs olyan szívbetegség, amit a levegővétel befolyásol. Ezek alapján pszichés eredetű lehet, ne figyeld a pulzusod. Esetleg extrasystole, ami annyit takar, hogy kihagy egy ütemet a szíved, majd bedobban egy nagyobbat - ez ártalmatlan. Ha huzamosabb ideig, és folyamatosan fennáll (ezalatt 24 órát értek, vagy többet) akkor menj el egy orvoshoz. De mivel nincs mellkasi fájdalmad (nem említetted) se nehézlégzésed, légszomjad, nem szédülsz, ezért én olyan nagy problémára semmiképpen se gondolnék. Legsúlyosabb esetben szívritmuszavarod van. (Bár nem értem hogy miért a levegővétellel lenne párhuzamos, kicsi az esélye a szív eredetű bajoknak.)
2020. jún. 29. 17:43
 3/44 A kérdező kommentje:
Nem figyelem,de akkor is csinálja,nem fáj semmim,csak olyan félelem érzet van a mellkasomban.Észre vettem ha valamitől félek akkor felerősödik össze vissza ugrál a szívem.Pl ma is amikor arra gondoltam felhívom az orvost akkor is félelem fogott el és jobban ugrált a szívem.
2020. jún. 29. 17:50
 4/44 anonim ***** válasza:
100%
Azaz a gondolataid felerősítik. Akkor tuti hogy pszichés, hiszen a gondolataiddal nem tudnád a szívritmuszavart irányítani.
2020. jún. 29. 17:58
 5/44 A kérdező kommentje:
Aj de akkor mit csináljak vele?Azt tudom,hogy van valami gond psichésen,mert sokszor nem tudok aludni és elfog ok nélkül a félelem érzet,de ez a szívdobogás újdonság.
2020. jún. 29. 18:32
 6/44 anonim ***** válasza:
100%
"Elfog ok nélkül a félelem érzet" azaz enyhe pánikrohamjaid szoktak lenni? Figyelj, azt csináld vele, akkor fogsz megnyugodni, ha elmész kardiológiára, ahol közlik veled a diagnozósit, hogy nincs semmi bajod. Ahogy meghallod ezt a mondatot, egyből elszáll ez a kellemetlen érzés. Ismerősöm pánikbeteg volt, azthitte le fog állni a szíve, mert lelassult mindig, elment kardiológushoz, ahol közölte vele hogy még sokáig fog élni, mert makk egészséges a szíve, aznap majd kiugrott a bőréből, mintha kicserélték volna..
2020. jún. 29. 18:36
 7/44 A kérdező kommentje:
Akkor holnap elmegyek az orvoshoz,de biztos,hogy nagyon fogok félni,hogy mit mond és akkor is csinálni fogja a szívem.Remélem nem küld kórházba.
2020. jún. 29. 19:24
 8/44 anonim ***** válasza:
100%
A pulzusodat meg tudnád mérni? Ha esetleg nincs vérnyomásmérőd, vannak telefonos applikációk, én is azzal szoktam mérni!
2020. jún. 29. 19:28
 9/44 A kérdező kommentje:
77 a pulzus és 6x dobbant félre a szívem.
2020. jún. 29. 20:18
 10/44 anonim ***** válasza:
68%
Na várj. Össze vissza ver a szíved? Most erről eszembe jutott valami. Szóval a pulzosod rendben van, 100 fölötti pulzus utal szívritmuszavarra. De ha meg félrever a szíved azaz össze vissza ver az akár pitvarfibrilláció is lehet, de az egy ritmuszavar, és a pulzusod meg nincs 100 fölött.. hát elég érdekes helyzeted van, mert félig ritmuszavar is lehetne félig meg nem.. Holnap menj dokihoz, mert ha beigazolódik hogy pitvarfibrillációd van, (bár nem tudom hogyan lehetne neked az 77es pulzussal, az általában 120 feletti pulzussal jár) akkor meg kell kezdeni a kezelésedet. Ami fontos hogy addig is ne keress rá a pitvarfibrillációra mert csak megijednél és nem aludnál semmit éjszaka.. Valahogy próbálj majd aludni és holnap egyből korházba, vagy a háziorvosodhoz. Az a baj hogy miközben írtam neked ezt a választ rákerestem erre a pitvarfibrillációra, képbe voltam vele, viszont sajnos nem minden esetben jár magas pulzussal, hanem ritmustalan szívveréssel. Nem akarlak megijeszteni, de az egészség a legfontosabb, az lenne a legjobb ha még ma megnézetnéd a szívedet, de legkésőbb holnap délelőtt, maga a pitvarfibrilláció nem veszélyezteti az életedet, de okozhat vérrögképződést ami meg eljuthat az agyba vagy a tüdőbe.. bocsi hogy hosszú lett a válaszom, de mindenféleképpen szeretnék segíteni neked
2020. jún. 29. 20:52
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!