Koffeinről le lehet szokni teljesen?
Volt egy időszakom, amikor rengeteg kólát fogyasztottam. Ez volt az én káros szenvedélyem :D
Aztán elhatároztam, hogy nem iszom többet, viszont az első naptól kezdve borzasztó migrénem lett, nem kellett sokat gondolkodnom, hogy rájöjjek, koffein elvonási tünet okozza.
Azóta kávézom, de egyrészt utálom (csak lehúzom feketén), másrészt kávézni sem szeretnék életem végéig.
Persze, igazából csak ki kell aludni magad, és akkor nem is fog nagyon hiányozni. Tapasztalatom szerint (én elég sokat kávézom/tam) olyan napi egy csésze kávét már abba lehet hagyni anélkül, hogy fájna utána a fejed. Azt javasolnám, hogy csészénként csökkentsd az adagot (nálam egy csésze kb. 0.5deci), függetlenül attól, hogy milyen felosztásban iszod meg. (Pl. a csúscson 6 csészét ittam meg, napi 3 alkalommal), és minden adagot tarthatsz egy 3-7 napig, ahogy kényelmes. Illetve legyen fix időpontja, mikor iszod, és az is segít az adagolásban, plusz a szervezeted is hozzászokik.
Ui.: Bele se merek gondolni, mennyi kólát ihattál, nekem napi 2-3 deci tömény kávé után vannak csak elvonási tüneteim... :D
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! 😊
Hidd el, el sem merném árulni 😅 Botrányos 🤭
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!