Ez alvászavar? Mit lehet vele tenni?
Első kérdésem, hogy honnan tudod, gondolod, hogy neked 10 óra alvásra van szükséged? Azzal, hogy állandóan az órát nézed és folyamatosan azt számolod, hogy mennyi alvasra van szükséged azzal csak saját magad hergeled, és még nehezebben fogsz elaludni.
Az emberek nem egyforma hosszúságú alvásidőre vannak beállítva. Ha statisztikát/vagy szakkönyvet olvasol az rád nézve lehet téves. Nekem napi 6-7 óra alvásra van csak szükségem. Ha lefekszem 10 órakkor akkor éjfél és 1 óra között kipihenten ébredek, nem vagyok képes visszaaludni, fel kell kellnem és kb másfél órát "szenvedni". Ha éjfél körül fekszem le, vagy 1 órakkor akkor 7 óra körül kidob az ágy... Szóval ne azon stresszelj, hogy neked ennyit vagy annyit kell aludnod, hanem hagyd a tested, agyad hogy megtalálja az ideális időt. Nekem az a tapadztalatom, ha többet sikerül aludnom, mint amennyire szükségem van akkor sokkal fáradtabb vagyok felkelés után, mintha nem aludtam volna semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!