Valaki elmagyarázná, mi értelme a maszk viselésének?
"hanem benyúlok a maszk alá vagy felhúzom."
Hülyeség ellen nincs orvosság...
"benyúlok a maszk alá vagy felhúzom"
Mondjuk ha ez általános, akkor tényleg menthetetlenek az emberek. Minek akkor kezetmosni meg fertőtleníteni? Ez csak önuralom kérdése. Ha tudod hogy rossz, akkor az már egy jó jel.
Mindegy, aki egyénileg megfertőzi magát mert benyúl a maszk alá, az az ő baja.
Viszont az önuralommal rendelkezőket megvédheti, ha 10/8 ember meg jól használja.
...
Általánosan FFP3, szemüveg fel otthon, gumikesztyűvel... és egészen addig nincs maszklevétel amíg végzünk az üggyel (doffing donning angolul). Hazaérve kesztyű a kukába, maszklevétel steril kézzel. Maszk biztonságbahelyezése, aztán alapos kézmosás.
Fizikailag lehetetlen hogy a számhoz, orromhoz és a szememhez érjek.
Ha viszket az orrod, akkor önkéntelenül odanyúlsz, hogy megvakard, ez idáig oké. De ha maszk van az orrodon, akkor ez az önkéntelen mozdulat nem elég, először vagy le kell húznod a maszkot, vagy be kell túrnod alá az ujjaddal. Ha ilyen extra "erőfeszítéseket" kell tenni egy szimpla orrvakaráshoz, akkor azt már nem nevezném önkéntelen mozdulatnak, az már inkább tudatos mozdulat, amit el lehet kerülni. Én például ha maszk van rajtam és viszket az orrom, akkor az alkarommal megbirizgálom kicsit és kész.
Egyébként az nem érv valami ellen, hogy néhányan nem tudják rendesen használni. Pláne egy olyan dolog esetében, mint a szájmaszk, ami akár jól használják, akár nem, ártani nem fog semmiképp. Ha jól használják, akkor viszont sokat segíthet.
Utolsó.
Értem tehát arcról(arc érintésével) nem kerülhet át a vírus másra.Tehát ha én a saját maszkomba köhögök,kilégzek az nem kerül semmilyen formában az arcomra,világos.
#28, Gondolom az megvan hogy saját magadtól nem kapod már el a vírust 😃
Vagy nem értem ezt...
Én tényleg nem tudom elképzelni azt a mozdulatsort hogy önként gumikesztyűvel benyúlsz a maszk alá és beletúrsz a saját orrodba. Ez egyszerűen lehetetlen. Kb az 1% a lakosságra ha jellemző, mert egy értelmes nyugdíjasnak el lehet magyarázni mi van.
A 71 éves mániás skizofrén nagybátyámnak, aki 1.5 mg xanaxot meg skizo elleni szert kap, 5 perc alatt elmagyaráztam hogyan kell feltenni a 3M FFP3 maszkot és azóta normálisan hordja. Nem vakarja az orrát. Láttam.
28-as másképp fogalmazok és kérdézek mert lehet nem értette.
Én felveszem a maszkot,a saját maszkomba tüsszögök,köhögök,kilégzek.Akkor az csak az én maszkomba landol,és nem kerül rá a saját arcomra?Ha pedig kerül az arcomra és én nem nem azt írtam hogy az orromba vájkálok hanem azt ha viszket az arcom ami lehet mondjuk a szájam széle is,az orrom hegye is a maszktól,akkor automatice alányúlok és úgy vakarom meg/vagy felhúzom és úgy.És ha ezt a maszk hordása miatt megcsinálom 100 x mint előtte 10 x akkor kérdés hogy megéri-e?Én így értettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!