Van olyan ember rajtam kívül, akiknek az arcára egyáltalán nem illeszkednek jól a maszkok?
2 féle van itthon (egyszerhasználatos, gyógyszertári, a zöldes színű) és egy másik, melyet a munkáltatómtól kaptunk, ez házi készítésűnek tűnik.
A lényeg, hogy mindkét típusnál oltári nagy hézagok vannak az arcom és a maszk közt, tehát semmit sem véd jóformán. Nagyok rám, így a funkciójukat erősen megkérdőjelezem az esetemben.
Helyettesíteném sállal, kendővel (több rétegben csavarva a fejemre), de félek, hogy ez ilyen agressziót gerjeszt az emberekben, mert azt hiszik, rabló vagyok, vagy anarchista meg ilyenek.
Most mi a halált csináljak, tényleg?
Többezer forintos szupermaszkokra nincs pénzem.
Tippjeim:
- szerezz olyat, amit kötni kell, vagy pedig másképp állítható a pánt (nekem pl gumis a fülre akasztható része, viszont a gumit csomózhatom bárhol, így állítható a hossza)
- ha túl hosszú a pánt, akkor lehet hogy ez a bolti sima maszkoknál is kivitelezhető, a fülre akasztható gumi részt vedd szűkebbre egy csomóval
- sok embert látok boltban kendővel, sállal, magas nyakú pulcsival, senki nem néz rájuk furán
A zöldes színű az sebész maszk lehet, az tényleg nem véd, csupán a tüsszentésedből, köhögésedből kirepülő nyálcseppeket fogja meg. Ugyanez az igaz a textil maszkokra, arc elé húzott sálakra. Ezzel nem véded meg magadat, inkább a környezetedet. Tehát hiába fűzöl bele gumit vagy ragasztod az arcodra, semmit sem érsz vele a magad védelmében, mert nincs benne semmiféle szűrő.
Az lenne a jó, amiben az orr résznél drót van, amit rá lehet simítani az orrnyeregre. FFP2 vagy 3.
A sebészi maszkban is van drót amivel igazítható.
igen, sebészi. a drót segít az orromhoz passzintásban, de az arcomnál (tehát szó szerint ugye a fejem 2 oldalán, az arcomnál) hatalmas bőség tátog :D
köszönöm a gyors választ!
önkéntes karanténban vagyok, dolgozni sajnos szintén nem mehetek, csak boltba járok ki, ha nagyon kell, és most sajnos kell mennem.
Jöhetnek még tippek, kreatív ötletek is!
A gumibevarrás nem rossz ötlet, lehet átalakítok egyet próbaként!
Ez arra való hogyha köhögsz ne köhögd szét a cuccot.
A textilmaszkoknál még ez is megkérdőjelezhető mert még a dezodor is lazán átmegy rajtuk... tehát 10 mikronos részecskék is akár.
Ez tényleg csak arra való hogy te ne fertőzz és esetleg ne fogdosd a szádat vírusos kézzel.
Védekezéshez amúgy azt ajánlom hogy fogd meg az orvosi maszkodat... az 2 mikronig jó... és azt próbáld meg teljesen ráfogatni egy kendővel az arcodra.
Azon úgyis lehet levegőt venni.
Ki nem szarja le minek néznék? Ne foglalkozz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!