Mivel hozzam helyre az emésztőrendszerem? Sokat faj a hasam már 7 hónapja.
Probiotikumos kúrát nem próbáltál?
Nem vagy pl. laktózérzékeny v. allergiás vlmire?
A kemény székletet okozhatja a kevés folyadék bevitel. Ugyanis minél tovább várakozik a széklet a bélben az eltávozásra, annál több vizet-folyadékot szív vissza a belek fala. A fehéres-sárgás színű széklet attól is függ miket ettél a napok folyamán. A székletet az epe festi meg, de téged többször vizsgáltak, így feltételezem, nem azzal van a baj. Ettől független, a pandémia után, én javasolnám az epe működésed kivizsgálását is.
HA antibiotikum kúrán vagy túl, akkor nem ártana egy bélflóra feljavító kúra, azaz például Normaflore folyadék használata (patikában beszerezhető), de a normál joghurt, kefir fogyasztása is segíthet, ami visszaállítja a normál bélflórát.
Amennyiben laktóz intoleranciában szenvedsz, vagy laktóz mentes termékeket kell beszerezned, vagy a DM-ben is kapható Laktáz enzim 5000 tabletta beszerzését megfontolni.
A belek felpuffadása (csak egy ok ezek közül a laktóz intolerancia), rossz emésztés is okozhat kínzó hasfájást.
Az is lehet, hogy az étrended nem megfelelő. Túl sok hús fogyasztása káros, mert hosszú-hosszú ideig rothad a belekben. Sok zöldség, magvak (tökmag, napraforgó, stb) fogyasztása ajánlott, valamint teljes kiőrlésű kenyér, péksütik, valamint durum lisztes, teljes kiőrlésű lisztes, (barna) tészták fogyasztása ajánlott.
A 7 hónap hasfájdalom, rossz emésztés semmiképp sem normális. Nem értem a körzetid hozzáállását sem ez ügyben.
Mellesleg átérzem a szenvedésed. Nekem laktóz intoleranciám van, és időnként szörnyű hasfájásaim, amikor az emésztésem nem megfelelő.
Fehéres-sárgás??? Allergia vizsgálatra elmehetsz orvosi beutaló nélkül is magánúton (csak drágább lesz), bár az inkább hasmenést okozna.
Probiotikumból rengeteg készítmény kapható, a sima Normaflore-is megteszi.
Nekem is volt ilyen problémám, elkezdtem kamillateát inni, és segített. Minden nap megiszok egy csészével és azóta nem fáj a hasam. Próbáld meg.
Illetve kevesebb tejterméket eszek, ez is segített. Pedig nincs laktózintoleranciám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!