Ti milyen intézkedéseket tettetek eddig a koronavírus miatt?
én beszereztem:
100db arcmaszkot
100 db különböző konzervet
100 liter ásványvizet
10 db kézfertőtlenítőt
autóban folyamatosan teli a tank
meg nem nevezett mennyiségű légpuska és riasztó fegyver töltény és gumilövedék
Jézus... Te sem vagy százas. Atomcsapásra is fel vagy készülve??
Keress egy föld alatti bunkert és költözz le oda.
Mivel az egyik legnagyobb gond a kijárási tilalom, így az étel és a víz a legfontosabb. Kínában üresek az utcák, nem mehetnek ki az emberek, így sokan otthon éhesek, mert az ételkihordás is akadozik. Vegyél tartós élelmiszert. Ásványvíz helyett jobb venni egy olcsó hordót amibe feltöltesz vízzel. Ha jó helyen tárolod, nem lesz baja a víznek.
100 konzerv (attól függ hogy mi van benne) elég 1 hónapra. (Ha mondjuk húsos étel, pl. gulyás, főzelék és nem simán csak kukorica, borsó.)
Az alkoholos kézfertőtlenítő nem rossz ötlet. Én is azt akarok most beszerezni. Van itthon, de nem fog ártani pár másik, tartalékba.
Szóval szerintem több tartós étel és víz nem árthat.
A fegyver egyébként nem is akkora hülyeség...pont tegnap láttam egy videót,Szecsuan tartományból töltötte fel egy ott lakó asszony,akinek a fia nemrég ment haza Wuhanból és már másnap lázasan ment orvoshoz ahol diagnosztizálták nála a vírust..a videón a fél falu összegyűlt a lincselésre botokkal és ordítva követelték,hogy jöjjön ki a házból..(persze mindenkin volt szájmaszk)...most nem állítom,hogy nálunk ilyesmi előfordulhat,de elég hozzá egy -két kevésbé kulturált szomszéd akit elvisz a tömeghisztéria egy rossz irányba,mert éppen várandós a felesége,stb...vagy a buszon elkezd majd krehácsolni egy dohányos a többiek pedig ráugranak és neked kell majd megvédeni szóval akadhatnak hasonló szituációk...
Minden nyálkahártyát be kell fedni ami annyit jelent,hogy nemcsak az arcot,fület,segget és egyéb nyílásokat,pl. nyilvános vécére nem megyünk,mert visszacsapódhat onnan a cucc...tehát teljes fejet,ruházatot,kesztyűt,hajat mindent védeni kell ha tömegbe mész...
Szárazkaját is gyűjtsél,zacskós levesek,kekszek,tasakos kávé,tea mindent mert nem 1-2 hónap lesz...Ha a megérzéseim nem csalnak,(sosem szoktak) hamarosan (max. április) és bedől a világgazdaság,a részvényesek már menekülnek,a kínai piac összeomlik és olyan recessziónak nézünk elébe amit a gazdasági szakik 2 éve harangoznak a világjárvánnyal fűszerezve amit még nem látott senki...
Pár napja láttam egy videó összeállítást,egy magyar lány töltötte fel aki éppen kint volt még tavaly amikor az egész elkezdődött.A kínaiak először poénvideókat és plakátokat kezdtek gyártani,mert ők sem vették annyira komolyan,majd hétről hétre fokozódott a pánik,most pedig teljes védőfelszerelésben utaznak,bukóban óriászsákokban, a Wuhaniak pedig már az állataikat dobálják ki az ablakon az emeletekről,halott kutyák,macskák hevernek mindenhol a központban állítólag annyira be vannak xarva...szóval nem lehet kiszámítani az emberek reakcióit,mi sem vagyunk felkészülve ilyesmire sem lélekben sem fizikailag..
Magyarországon még nincs vírus.
Maradnak az alap dolog kézmosás fürdés haza jövet. Nem köhögni rá másra stb.
Máskor tartsd titokban a maszkokat inkább. Hozzád fognak előbb betörni a pánikoló fosztogatók.
# 16/17 : - Miért ne írhatná le hogy mi van nála? Nem írta ide sem a nevét, sem a lakcímét. Mégis ki honnan tudná hogy ki ő és hogy hol lakik? :-)
# 17/17 : - Nem 1,5 milliárd fertőzöttből lett 300 halott, hanem 20.000 fertőzöttből lett eddig 426 halott. De az egész fertőzés még csak most kezd megindulni és a halálozási arány emelkedését sem lehet kizárni. De csak számoljunk 20.000 / 426-al. Ha tegyük fel 250.000.000-an kapják el, az 5.000.000 halott. Vagy megtörténik, vagy nem, de kizárni nem lehet.
Az oltóanyagról volt szó, de azt mondták rá hogy még vagy 1 évig tart mire a tömegeknek elérhető lesz.
Nekem még csak ez van,de falun lwhet gyorsan pótolni a felszerelést.
-festékelleni munkásmaszk
-védőkesztyű
-pálinka
-száraz tészta
-só
-vascső,bicska
-benzin
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!