Székrekedésre magnézium-kalcium tabletta néha?
Viszonylag sűrűn, 1-2 havonta előfordul nálam székrekedés, most elhatároztam neki állok rostosokat fogyasztani, sajnos elég kevés zöldséget eszek, hús-hússal. Most hajnalban is előjött, mert 1-2 napja már kevés székletem volt, és hajnalban elég durván fájt a hasam, nem jöt szinte semmi a wc-n, szóval bevettem 2 stadalaxot, és egy fájdalom csillapítót. Tegnap pedig már sok szilvalekvárt ettem, de nem igazán segített. Szóval a beszedés után olyan 7 órával lett székletem, inkább hasmenésem, de szerencsére már jobban vagyok, iszok sok vizet, hogy hidratáljam magam. Illetve h elő fordul, hogy kell de kevés a széklet, akkor már este beveszek stadalaxot.
Étrendemből adódhat, hogy székrekedésem lesz, igaz? 18 éves vagyok, tehát nem idős, de ugye zöldség-gyümölcsöt keveset eszek, illetve suliban, és itthon is egész sokat ülök.
Kérdésem pedig még az lenne, hogy van itthon kalcium-magnézium tabletta (500mg kalcium, 250mg magnézium), és úgy tudom a magnézium segít ezeken, viszont a kalcium pedig pont hogy székrekedést okoz. Ilyenből néha ne szedjek be?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!