Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi az alvás trükkje?

Mi az alvás trükkje?

Figyelt kérdés

Én rosszul alszom majdnem mindig. Arra gondolok napközben, hogy nem tudhatom, hogy fogok aludni, nem tudom irányítani. Ha erőltetem, el sem alszom, elszáll az álmosság, vagy sokszor korábban ébredek, és majdnem visszaalszok, és erre figyelek, hogy aludjak már vissza, már majdnem, és ezzel újra és újra éberebb leszek. Még sok probléma van. Ha történik valami stresszes dolog, vagy másnap lesz, korábban felébredek, folyton arra gondolok. Ha idegen helyen alszom, akkor is rosszul megy, kényelmetlen. Ráadásul amúgy is mentális beteg vagyok.

Azt hallottam, hogy nem szabad odafigyelni, mert akkor nem megy. Sőt, esetleg pont arra kell figyelni, hogy ne aludjak el.

2019. szept. 12. 12:49
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ez ilyen "Ne gondolj az elefántra!" dolog. Puff, rágondoltál, vesztettél.

Le kellene kötnöd az agyad valamivel, és le kellene fárasztanod a tested. A sport például kifejezetten javasolt alvásproblémákra.

A nagyobb baj, hogy a gondolataidat mivel töltsd ki, hogy ne az alvás körül forogjanak. Kezdj valami újba, kezdj tanulni, változtasd meg a napi ritmusaidat, szokásaidat (pl. tűzd ki, hogy két hétig csak vega kaját eszel), és akkor az agyad az új helyzeteken fog rágódni, hol vegyek zöldséget, milyet vegyek, mit főzzek, ebédet hogy tudok vinni, mivel lehetne feldobni, hogy is kell elkészíteni...

Szóval ilyesmi. Töltsd ki a napjaidat, hogy ne csak üresen járjon az agyad!

2019. szept. 12. 12:57
 2/2 anonim ***** válasza:

Az ecet…

…mint altató

Akinek problémát okoz az elalvás, azon segíthet az almaecet. A recept pofonegyszerű: 3 kanál mézhez 3 teáskanál almaecetet kell adagolni, jól összekeverni, majd lefekvés előtt 2 teáskanálnyit bevenni. Az almaecetben található kálium, vas és magnézium nyugtatólag hat.

De itt vannak a hozzáértők, ha akarod, megnézed

https://www.youtube.com/results?search_query=alv%C3%A1sprobl..

2019. szept. 12. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!